Τα παγάκια, τα πολύ παλιά χρόνια, ήταν το πιο βασικό κομμάτι της κουζίνας, κάθε παλιάς νοικοκυράς. Τα αρχαία ψυγεία λειτουργούσαν με τεράστια κομμάτια πάγου, που συντηρούσαν τα τρόφιμα για αρκετές μέρες. Όταν ήρθε το ηλεκτρικό ψυγείο στις αγορές, η κατανάλωση του πάγου περιορίστηκε σε αυτά τα μικρά κρύα κυβάκια, τα παγάκια!
Έκτοτε, χρησιμοποιήθηκαν σε πληθώρα προϊόντων, όπως σε καφέδες, νερά, ποτά, cocktails, γρανίτες, milkshake και πολλά, πολλά άλλα. Ήξερες όμως, ότι μπορούν να σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα και τις δουλειές του σπιτιού; Παρακάτω, θα δεις πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον παγωμένο θησαυρό!
4 Χρήσεις με παγάκια που δεν θα φανταζόσουν ποτέ!
Το καλοκαίρι, μεγάλο μέρος της κατάψυξής σου καταλαμβάνουν τα μικρά κομμάτια πάγου. Που αλλού, όμως, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, εκτός από το να δροσίσεις τα ροφήματά σου ή να προλάβεις μια πιθανή μελανιά ή πρήξιμο;
Τσίχλες!
Το πιο δύσκολο πράγμα να αφαιρέσεις από τα ρούχα σου, τους τοίχους ή τα παπούτσια σου, μαζί με το κρασί και τον καφέ είναι οι τσίχλες. Άφησε για λίγο πάνω της ένα παγάκι και μετά θα δεις πόσο πιο εύκολα αφαιρείται. Απλά, γρήγορα και προπάντων, οικονομικά!
Μαγειρεμένο ρύζι!
Το αιώνιο πρόβλημα, κάθε νοικοκυράς είναι το “χτεσινο, μαγειρεμένο ρύζι” και το ξαναζέσταμα του. Συνήθως, γίνεται στεγνό ή ακόμα και σκληρό. Αν θέλεις να λύσεις το πρόβλημα βάλε ένα πάγο, την ώρα που το ζεσταίνεις στην κατσαρόλα. Θα γίνει τέλειο και θα είναι σαν να το έφτιαξες σήμερα.
Πότισε τα φυτά του μπαλκονιού ή του κήπου σου!
Αν θέλεις να αναζωογονήσεις τα φυτά σου κατα τη διάρκεια της καλοκαιρινής μέρας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι, να ρίξεις 4-5 ice cubes στις γλάστρες σου. Προσοχή όμως! Μην τα βάλεις σε ρίζες φυτών, γιατί θα τις κάψουν και θα μαραθούν.
Σάλτσες!
Πόσες φορές ενώ έχουμε φτιάξει την τέλεια σάλτσα, κάτι μας παραπέφτει και τη χαλάει! Αν έχει συμβεί αυτό ή απλά θέλεις να κάνεις πιο ελαφρύ το μαγείρεμά σου, ρίξε μέσα στην κατσαρόλα, ένα παγάκι και ανακάτεψε. Τέλειο!