Όποτε παίρνουμε την απόφαση να φτιάξουμε ένα γλυκό καταλήγουμε να απογοητευόμαστε, είτε επειδή ότι συνταγή μας έρχεται στο μυαλό είναι δύσκολη και απαιτεί πολλά υλικά που προφανώς δεν έχουμε στο σπίτι είτε επειδή είμαστε αναποφάσιστες και καταλήγουμε να επιλέγουμε ένα κλασικό κέικ, μιας και γνωρίζουμε ήδη την συνταγή. Τι θα έλεγες όμως αυτή την φορά να φτιάξεις κρέμα καραμελέ;
Η κρέμα καραμελέ είναι από τα πιο εύκολα και οικονομικά γλυκά, στα οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Έχεις συνηθίσει να την αγοράζεις έτοιμη, αλλά μόλις δεις την διαδικασία που χρειάζεται για να φτιάξεις μόνη σου αυτή την βραζιλιάνικη εκδοχή είμαι σίγουρη πως δεν θα ξανά αγοράσεις από έξω!
Συνταγή για κρέμα καραμελέ με 4 υλικά
Τι υλικά θα χρειαστείς για το γλυκό:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
- 400ml γάλα
- 2 ολόκληρα αυγά και 1 κρόκο
Πως να φτιάξεις την κρέμα
Αρχικά θα πρέπει να έχεις ειδικό κατσαρολάκι σαν αυτό που φτιάχνουμε την πουτίγκα, το οποίο έχει την προεξοχή στο κέντρο, ώστε να γίνει η τρύπα στην κρέμα. Εννοείται όμως πως μπορείς να εκτελέσεις την συνταγή και σε ένα οποιοδήποτε άλλο κατσαρολάκι, αρκεί να έχει καπάκι.
Τι κάνουμε λοιπόν! Ρίξε την ζάχαρη στο κατσαρολάκι και βάλτο στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει, μέχρι να πάρει το χρώμα την καραμέλας. Ενδιάμεσα καλό θα ήταν να κουνάς λίγο το σκεύος σου για να μην κολλήσει κάτω και πικρίσει.
Στην συνέχεια, βάλε σε ένα μπλέντερ το γάλα το ζαχαρούχο και το κανονικό και πρόσθεσε τα αυγά και τον κρόκο. Χτύπα τα υλικά σου καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα, πάρε ένα σουρωτήρι και ρίξε το μείγμα από το μπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα με την καραμέλα.
Τώρα είναι το τελικό στάδιο. Το μόνο που μένει να κάνεις είναι να βάλεις στον φούρνο σου ένα ταψί και μέσα το κατσαρολάκι, το οποίο θα το έχεις κλείσει καλά με το καπάκι του και θα συμπληρώσεις αρκετό νερό στο ταψί. Ψήσε την κρέμα στους 180 για 1.5 με 2 ώρες το πολύ, ανάλογα με το πόσο καλό φούρνο έχεις.
Αφού βγάλεις το γλυκό σου από τον φούρνο μετά από λίγη ώρα θα πρέπει να το βάλεις στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Το ιδανικό θα ήταν να το αφήσεις όλο το βράδυ. Όταν το βγάλεις τώρα και είσαι έτοιμη να το σερβίρεις, φρόντισε να το βάλεις για ένα λεπτό στο μάτι για να ζεσταθεί, ώστε να ξεκολλήσει μόλις το αναποδογυρίσεις επάνω στην πιατέλα σου.
Θα εκπλαγείς από το πόσο νόστιμο θα είναι και στην ουσία εσύ δεν θα έχεις κουραστεί σχεδόν καθόλου!