psigio gemato laxanika kai frouta

10 Μικρά μυστικά για την κουζίνα μας

by Dimitra Ch.

Σε όλους μας αρέσουν τα μικρά μυστικά που μας κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Παρακάτω σου γράφω μερικά μικρά tips που ίσως σου φανούν χρήσιμα! Άλλα ίσως τα έχεις ακούσει άλλα ίσως και όχι. Τα έχω δοκιμάσει όλα και τα κάνω πράξη στην κουζίνα. Πρακτικές καθημερινές λύσεις που πολλές φορές μας λύνουν τα χέρια και άλλες που μας βοηθάνε να μην ξεμένουμε από ορισμένα πράγματα.

Μυστικά για την κουζίνα μας

Δείτε επίσης: 7 Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν αν είσαι αρχάρια στην κουζίνα!

Λαχανικά: στο συρτάρι που τα βάζω, πάντα βάζω στον πάτο του συρταριού χαρτί κουζίνας για να τραβάει την υγρασία. Τις πιπεριές, τις τυλίγω σε χαρτιά κουζίνας (τραβάει την υγρασία και δεν χαλάνε γρήγορα) και τις σαλάτες τις κλείνω σε σακούλα καλά για να μην μαραθούν γρήγορα. Έτσι τα λαχανικά μου κρατάνε περισσότερο!

Λεμόνια: Τα λεμόνια (επειδή η λεμονιά μου βγάζει πολλά) τα στίβω και τα βάζω σε παγοκυψέλες. Έτσι μετά όταν θέλω βγάζω παγάκια σε ένα ποτήρι και τα αφήνω να λιώσουν γρήγορα. Επίσης, κρατάω στημένο χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπουκαλάκι στο ψυγείο και δεν χαλάει αντέχει για αρκετό καιρό!

Μαϊδανό και Σέλινο: Τα πλένω, τα ψιλοκόβω και τα βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη. όταν χρειάζομαι για το μαγείρεμα απλά βγάζω λίγο.

Ντομάτες ώριμες: τις τρίβω, τις βράζω ρίχνω λίγο λαδάκι και τα κλείνω σε βάζο το οποίο το γυρνάω ανάποδα μέχρι να κρυώσει. Όταν το ανοίξω το φυλάω στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείς να δείς επίσης και εδώ

Τυρί Φέτα: Πάντα ζητάω ή αγοράζω άλμη όταν αγοράζω φέτα και την βάζω μέσα σε ένα τάπερ με την άλμη. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό.

Ψωμί: Μερικοί το ψωμί το κόβουν σε φέτες και το βάζουν στην κατάψυξη. Εμείς το δένουμε καλά σε μία σακούλα για να μην “πέρνει” αέρα και έτσι κρατάει πάνω από 2-3 ήμερες!

Πατάτες: Για να διατηρηθούν πιο πολύ βάλε της σε σκοτεινό μέρος και μέσα σε μία χαρτοσακούλα.

Αυγά: για να δούμε αν τα αυγά μας είναι φρέσκα το κλασσικό μυστικό είναι να τα βάλουμε μέσα σε νερό. Όσο πιο φρέσκα είναι τόσο πιο πολύ βουλιάζουν!

Αλάτι στα όσπρια: Το αλάτι όταν μαγειρεύουμε όσπρια πάντα το ρίχνουμε στο τέλος και αυτό γιατί όταν το ρίχνουμε στην αρχή σκληραίνουν με αποτέλεσμα να βράζουν δύσκολα!

Αλάτι στα ζυμαρικά και στα ψάρια: Αντίθετα με τα όσπρια, στα ζυμαρικά το αλάτι το βάζουμε νωρίς μαζί με το νερό που βράζει για να δέσει. Στα ψάρια πάντα πριν τα μαγειρέψουμε φροντίζουμε να τα αλατίσουμε γίνονται πολύ πιο νόστιμα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts