Το χαμόγελο σου είναι το καλύτερο σου όπλο, οπότε φυσικά, το θέλεις απόλυτα λαμπερό! Αλλά ακόμα και αν πλένεις τα δόντια σου καθημερινά, χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα και πας στον οδοντίατρο 2 φορές το χρόνο, δεν αρκεί!
Ορίστε μερικοί παράγοντες, που υπονομεύουν το πανέμορφο αυτό χαρακτηριστικό σου!
Δες επίσης: 9 Σπιτικά tips για λευκά δόντια!
Αθλητικά ποτά
Τις τελευταίες δεκαετίες τα ποτά για τους αθλητές, έχουν γίνει πάρα πολύ διάσημα. Όμως, βλάπτουν τη στοματική σου κοιλότητα!
Σύμφωνα με έρευνες, που έχουν γίνει, αυτά τα ροφήματα βλάπτουν το σμάλτο. Έχουν αυξημένες ποσότητες σε όξινα συστατικά και οδηγούν στο σάπισμα των δοντιών. Συνήθως μάλιστα, έχουν και μεγάλη ποσότητα σε ζάχαρη, που προκαλεί αύξηση βακτηρίων.
Εμφιαλωμένο νερό
Η βρύση σου περιλαμβάνει νερό με κάποιες ποσότητες φθορίου, που προστατεύουν το στόμα και το περιεχόμενο του, δημιουργώντας αντοχές.
Το εμφιαλωμένο νερό από την άλλη διαθέτει ελάχιστες ποσότητες, κάνοντας μακροπρόθεσμα κακό στην στοματική υγιεινή σου.
Διαβήτης
Ο διαβήτης ρίχνει τις άμυνες του οργανισμού και τον κάνει πιο ευάλωτο στις ασθένειες. Αν έχεις διαβήτη, φρόντισε να τσεκάρεις συχνά τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων σου.
Όσο πιο ψηλά είναι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να αποκτήσεις, ουλίτιδα!
Τσιγάρο
Το κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια σου, αλλά μπορεί να σου προκαλέσει και άλλα πράγματα.
Δημιουργεί μια κολλώδη ταινία, πάνω στο σμάλτο, που αυξάνει την πιθανότητα γέννησης βακτηριδίων, καθώς βρίσκουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν.
Κρασί
Λευκό ή κόκκινο δημιουργεί λεκέδες όχι μόνο στα χαλιά, αλλά και στο χαμόγελό σου! Φρόντισε όταν απολαμβάνεις το ποτό σου, να έχεις και λίγο νεράκι για να πίνεις ενδιάμεσα, για να το ξεπλένεις.
Καραμέλες
Δες επίσης: 6 Τρόποι για να έχεις λευκά δόντια!
Δεν είναι η ζάχαρη που σου χαλάει τα δόντια, όπως έλεγε η μαμά σου. Στην πραγματικότητα, το παραγόμενο οξύ, από την κατανάλωση ζάχαρης και υδρογονανθράκων, το κάνει.
Αν δε μπορείς να πλύνεις τη στοματική σου κοιλότητα, μετά από κάποιο γλυκό, φάε γιαούρτι ή τυρί , που μεγαλώνουν την παραγωγή σάλιου, ώστε να απολυμανθεί εν μέρει.