efkoli sintagia gia kalamarakia giaxni

Εύκολη συνταγή για καλαμαράκια γιαχνί!

by ediva

Νομίζω πως τα καλαμαράκια είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φαγητά για όλους. Είτε τα θέλεις τηγανητά,είτε γεμιστά, είτε στην κατσαρόλα είναι πάντα νόστιμα. Επίσης, είναι από τα πιο συχνά νηστίσιμα φαγητά. Σε γενικές γραμμές τα καλαμάρια είναι νόστιμο φαγητό και για αυτό σήμερα σου έχω μια εύκολη συνταγή για καλαμαράκια γιαχνί. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, η διαδικασία εύκολη και γρήγορη και η νοστιμιά εγγυημένη.

Ας απολαύσουμε τις τελευταίες μέρες τις νηστείας μαγειρεύοντας πεντανόστιμα κοκκινιστά καλαμαράκια! Α και μην ξεχάσεις να την έχεις στα υπ’ όψιν σου την συνταγή για μεζέδες για τσίπουρο. Θα κάνει πάταγο, στο υπογράφω. Ας δούμε τα υλικά και πως να φτιάξεις τα καλαμαράκια γιαχνί. Έτοιμη; Φύγαμε!

Νόστιμη συνταγή για καλαμαράκια γιαχνί

καλαμάρια γιαχνί

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα κον κασέ
  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

σκόρδο ξερό κρεμμύδι ελαιόλαδο καλαμάρια πιπέρι καγιέν

Ξεκίνα να καθαρίζεις τα καλαμάρια. Χώρισε το κεφάλι από το σώμα και κόψε το σώμα σε ροδέλες. Κράτα και τα πλοκάμια θα τα βάλουμε και αυτά μέσα στο φαγητό. Καθάρισε και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο, σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Έπειτα, ρίξε το σκόρδο και σόταρε το για ένα λεπτάκι και τέλος ρίξε και τα καλαμάρια. Αλάτισε και ρίξε και το πιπέρι καγιέν και άφησε τα στην κατσαρόλα για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν.

ούζο 12 ξυλάκι κανέλας γαρύφαλλα ζάχαρη, ediva.gr κον κασέ ντομάτα δαφνόφυλλα

Αφού τα καλαμάρια πάρουν χρώμα, σβήσε με το ούζο και πρόσθεσε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε και άφησε το να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά, ρίξε το κον κασέ και χαμήλωσε τη φωτιά. Τέλος, πρόσθεσε τα δαφνόφυλλα και άσε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά. Όταν θα είναι τα καλαμάρια μαλακά και θα έχει δέσει η σάλτσα κάπως το φαγητό είναι έτοιμο. Σέρβιρε το με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δες επίσης: 5 Νηστίσιμα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Bonus Tips:

Μπορείς να προσθέσεις και καρότο στο γιαχνί σου αν θέλεις, οπότε θα πρέπει να το προσθέσεις πρώτο να σοταριστεί για να μαλακώσει. Επίσης, εμένα που μου αρέσουν τα καυτερά προσθέτω και λίγη καυτερή πιπεριά ή αλλιώς πιπέρι σε κόκκους. Αν νηστεύεις και δε θες να τρίψεις κανονικό τυρί από πάνω, μπορείς να τρίψεις κάποιο νηστίσιμο τυρί.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts