Τι καλύτερο για πρωινό από ένα σπιτικό και πεντανόστιμο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Για αυτό σου έχω την πιο τέλεια συνταγή που ποτέ δεν αποτυγχάνει για να χαρίσεις σε εσένα και στα αγαπημένα σου πρόσωπα ένα θρεπτικό πρωινό ή κολατσιό για τη δουλειά και στο σχολείο.
Απλά υλικά, με το σουσάμι να πρωταγωνιστεί, το οποίο έχει ιδιαίτερη θρεπτική σημασία για τον οργανισμό. Αν ψάχνεις για την μοναδική γλυκύτητα-γεμάτη γεύση που θα βρεις στα κουλούρια της συμπρωτεύουσας, τότε μην παραλείψεις το ταχίνι που εκτός από θρεπτικό και νόστιμο κάνει όλο το ζυμάρι να μοσχοβολάει αναμνήσεις.
Πως θα φτιάξεις το πιο νόστιμο κουλούρι Θεσσαλονίκης!
Υλικά για τη ζύμη:
- 350 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γραμμ. σκληρό αλεύρι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κουταλ. γλ. αλάτι
- 280-300 γραμμ. χλιαρό νερό
- 3 κουτ. σούπας ταχίνι
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για το πασπάλισμα:
- 500 γραμμ. νερό
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- Σουσάμι
Πως το κάνεις:
Σε ένα μπολ ρίχνω το χλιαρό νερό και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνω 5-6 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτω όλα τα υλικά μου και ζυμώνω με τον γάντζο του μίξερ μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 1-1.5 ώρα.
Παίρνω κομμάτια από τη ζύμη μου, περίπου 80-90 γραμμαρίων και φτιάχνω τα κουλούρια μου σε ίσιο ή στρόγγυλο σχήμα. Για ευκολία μπορώ να λαδώσω λίγο τον πάγκο μου.
Μπορείς να δεις επίσης Pancakes μπανάνα με μόλις 3 υλικά!
Σε ένα μπολ ρίχνω το νερό και τη ζάχαρη και σε ένα πιάτο βάζω το σουσάμι. Βουτάω το κουλούρι μου στο νερό και έπειτα στο σουσάμι για να κολλήσει.
Στρώνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Μπορείς να δεις ακόμα 7 Φανταστικές ιδέες για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο!
Αυτή είναι μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Κάνε την και θα έχεις ένα υγιεινό πρωινό για όλη την οικογένεια. Μπορείς να βάλεις τα κουλούρια πριν τα ψύσεις στην κατάψυξη και να τα ψήνεις την μέρα που θέλεις για να είναι πάντα φρέσκα και μοσχομυριστά.