Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν ένα ωραίο σώμα. Δεν είναι τυχαίο που τις περισσότερες φορές μια δίαιτα καταλήγει να είναι βασανιστική και δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.Ο τρόπος σκέψης και η δίαιτα πρέπει να είναι στο μυαλό σου ένα αχώριστο ζευγάρι.
Δε φτάνει να είσαι τυπικός στη διατροφή αλλά και στον τρόπο που προσεγγίζεις την προσπάθεια σου. Έχεις να διανύσεις ένα μεγάλο δρόμο και καλύτερα να είναι μια προσπάθεια που θα έχει μόνιμα αποτελέσματα αλλά και να σου αφήσει ένα τρόπο ζωής και όχι Πρέπει και μη.
Αναθεώρησε λοιπόν τον τρόπο σκέψης σου και κάνε τη δίαιτα πιο εύκολη από όσο περίμενες!
1. Θέσε ρεαλιστικούς και μικρούς στόχους.
Ίσως, να θες να χάσεις 1 κιλό, 10 ή και 20 κιλά. Το θέμα είναι να κάνεις ένα βήμα τη φορά και να έχεις αποτέλεσμα. Είναι πιο στρεσογόνο να έχεις συνεχώς στο μυαλό σου ότι πρέπει να φτάσεις στον στόχο των 20 κιλών και πιο εύκολο να το κάνεις μεθοδικά επιβραβεύοντας κάθε φορά τον εαυτό σου. Επίσης θέσε παράπλευρους στόχους, δηλαδή πέρα από το να χάσεις βάρος, ρώτα τον εαυτό σου, εάν έφαγες λαχανικά σήμερα ή αν κοιμήθηκες αρκετά. Να κάνεις όλα όσα απαιτεί ένα υγιεινός τρόπος ζωής.
2. Θετικότητα.
Φρόντισε να περιτριγυρίζεσαι από θετικά άτομα. Είναι ενθαρρυντικό για να επενδύσεις στον εαυτό σου, μέσα σε ένα συναισθηματικά υγιές περιβάλλον. Μη διστάζεις να ζητήσεις στήριξη και βοήθεια αν νιώθεις ότι δεν μπορείς μόνος. Οι αδυναμίες και οι φόβοι μας, δεν πρέπει να μένουν κρυφές, αλλά να τις βγάζουμε μπροστά και να τις αντιμετωπίζουμε.
Δες επίσης:15 Τρόποι για να αντιμετωπίσεις αγχωτικές καταστάσεις!
3. Αναθεώρησε την άποψη σου.
Ο τρόπος που ίσως μάθαμε να σκεφτόμαστε κάποια πράγματα καταλήγει σε αντιφάσεις. Δηλαδή κάνοντας υγιεινές επιλογές, είναι τρόπος ζωής που θα σε ευνοήσει μακροπρόθεσμα. Το φαγητό δεν είναι η πολυτέλεια ούτε και επιβράβευση μας είναι φυσική ανάγκη και συνακόλουθα η φυσική άσκηση δεν αποτελεί τιμωρία για το σώμα σου. Είναι οι τρόποι που έχεις να φροντίσεις και να κρατήσεις δυνατό το σώμα και το μυαλό σου και να νοιώθεις όσο γίνεται καλύτερα. Σου αξίζει!
Δες επίσης: 20 Προτάσεις ευεξίας για ένα υγιές σώμα και μυαλό!
4. Μη βάζεις χρονοδιαγράμματα.
Το να χάσεις βάρος χρειάζεται υπομονή. Είναι αγχωτικό και κατά μεγάλη πιθανότητα ίσως να μη φτάσεις στον στόχο σου σε συγκεκριμένη ημερομηνία που νόμιζες. Όπως το να κάνεις μια τεράστια απόσταση με τα πόδια ή να χάσεις 10 κιλά σε ένα μήνα. Θέσε καθημερινούς στόχους, και κάθε φορά να προσθέτεις κάτι περισσότερο. Έτσι και αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή, θα τα δεις όταν έρθει η ώρα. Επομένως, επένδυσε σε αυτή τη στιγμή!
Δες επίσης: 6 Τρόποι για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι από το μηδέν!
5. Αρνητικές σκέψεις.
Αναγνώρισε τις αρνητικές σκέψεις και δούλεψε μέχρι να τις νικήσεις. Είναι αυτός ο εσωτερικός διάλογος που κάνεις όταν αντικρίζεις το σώμα σου στον καθρέφτη ή όταν έχεις άγχος και σε πιάνει λιγούρα. Αποδέξου τις και απλά συνειδητά σταμάτησε τις. Κάποια στιγμή θα δεις ότι αυτή η αλυσίδα σκέψεων θα αντικατασταθεί από τη θέληση σου και την πειθαρχία σου με θετικές και αισιόδοξες σκέψεις.
Δες επίσης: Πως να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις!
6. Μίλα στον εαυτό σου όπως θα μιλούσες σε ένα καλό σου φίλο.
Μην κρίνεις τόσο σκληρά τον εαυτό σου, όταν σκέφτεσαι το ιδανικό σώμα και την εμφάνιση σου. Είναι στερεότυπα που υιοθετούμε και καταλήγουμε να τιμωρούμε τον εαυτό μας. Δε θα ήθελες να πληγώσεις ένα φίλο σου βάζοντας του ως κριτήριο την ιδανική ομορφιά και εμφάνιση. Αξίζεις τον ίδιο σεβασμό και αφοσίωση όσο κανείς άλλος.
7. Μείνε Συγκεντρωμένος.
Θέσε στόχους που μπορείς να πετύχεις κάθε φορά και συγκεντρώσου σε αυτούς. Αν είσαι από τα άτομα που δεν πήγαν ποτέ γυμναστήριο και επιθυμείς να ξεκινήσεις, μη βάλεις τον εαυτό σου ξαφνικά, σε ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής. Ξεκίνα με κάτι πιο απλό, και στα μέτρα σου. Ή μην περιμένεις ότι ξαφνικά θα μάθεις με τη μια όλες τις υγιεινές συνταγές. Ξεκίνα από το σημείο που βρίσκεσαι και κτίσε παραπέρα.
8. Αγάπησε τον εαυτό σου αυτή τη στιγμή.
Ποιο είναι το νόημα να περιμένεις το “τέλειο” σώμα για να αποδεχτείς και να αγαπήσεις το σώμα σου. Το θέμα είναι να το φροντίζεις και να το αποδέχεσαι όπως είναι. Είναι σαν να κάνεις μια επένδυση σε κάτι που δε σου άρεσε ή δεν πίστεψες ποτέ. Μη βάζεις κίνητρο το τέλειο αλλά έχε ως στόχο να δίνεις το καλύτερο σε σένα για να έχεις μια καλύτερη και ποιοτική ζωή. Είναι θέμα αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης, κύρια συστατικά για να μη σταματάς την προσπάθεια σου.