Καθημερινά υπάρχει το βάσανο του μαγειρέματος, πόσο μάλλον αν υπάρχει και κάποιος διαβητικός στο σπίτι μας. Τι φαγητό μπορεί να φάει και ποιο γλυκό θα μπορούσε να μπει στην καθημερινότητά του;
Έχουμε συνηθίσει τα φαγητά και τα γλυκά των διαβητικών να είναι άνοστα και χωρίς ουσία. Ψάχνοντας όμως το τεφτέρι, βρήκα μία συνταγή για σοκολατάκια με αμύγδαλο που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα κανονικά με την μπόλικη σοκολάτα γάλακτος και την ζαχαρίτσα!
Δες τη συνταγή μας βήμα βήμα!
Πως να φτιάξεις σοκολατάκια για διαβητικούς!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 Σοκολάτες με στέβια ( οι πιο γνωστές που υπάρχουν σε όλα τα super market είναι οι SWEET & BALANCE)
- Φρυγανιά τριμμένη περίπου 50 γρ.
- 1 κουταλιά της σούπας Μαργαρίνη
- Κονιάκ
- Αμύγδαλο Κροκάν 4 με 5 κουταλιές
- Λίγο Κανέλα και Γαρύφαλλο
Οδηγίες παρασκευής:
Λιώνω τη μία από τις 2 σοκολάτες μου σε μπεν-μαρί
Στην συνέχεια προσθέτω την φρυγανιά, το κονιάκ, την μαργαρίνη, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Πολύ σημαντικό είναι πριν να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα να έχουν αναμειχθεί τα υλικά μας πολύ καλά.
Μόλις λοιπόν έχουμε το μείγμα μας, το βάζουμε στο ψυγείο μας, για να πήξει λίγο και να είναι εύκολο να το πλάσουμε.
Όσο περιμένουμε να πήξει το μείγμα μας, λιώνουμε σε μπεν μαρί και την 2η σοκολάτα μας και την αφήνουμε στην άκρη.
Επόμενο βήμα είναι να πλάσουμε τα σοκολατάκια μας. Εγώ συνήθως τα κάνω στρόγγυλα.
Μόλις είναι έτοιμα μπορείς να συνεχίσεις με 2 τρόπους.
1) να βουτήξεις τα σοκολατάκια μέσα στη σοκολάτα ή
2)να τα βάλεις στη σχάρα σου και να περιχύσεις τη σοκολάτα σου επάνω τα σοκολατάκια.
Για περισσότερες συνταγές χωρίς γλουτένη και για διαβητικούς δες εδώ!
Στην συνέχεια μπορείς να τα πασπαλίσεις με αμύγδαλο ή με ότι άλλο επιθυμείς. προτίνω το αμύγδαλο γιατί του ταιριάζει απίστευτα.
Καλό είναι μετά να τα βάλεις στο ψυγείο για 2 -3 ώρες για να σφίξουν αρκετά και να μπορούμε να πούμε ‘μπουκιά και συγχώριο’!!!