Βαρέθηκες τα βαριά και κυρίως βαρετά γλυκά? Μην ανησυχείς. Η ομάδα του ediva.gr σου έχει τη λύση. Light cheesecake με βύσσινα για ένα γρήγορο,νόστιμο και πάνω απ’όλα ελαφρύ γλυκό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν
Μπορείς να βρεις περισσότερες συνταγές για γλυκά ψυγείου εδώ!
Υλικά για τη βάση του Light Cheesecake
125 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. μπισκότα όλικης αλέσεως
Υλικά για τη γέμιση του Light Cheesecake
750 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βύσσινα ή κεράσια απύρηνα ή σε μαρμελάδα
2 φύλλα ζελατίνας
150 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
Εκτέλεση για τη βάση του Light Cheesecake
Αλέθεις το μπισκότο στο μπλέντερ και το ανακατεύεις πολύ καλά με το μαλακό βούτυρο (δεν χρειάζεται να το λιώσουμε). Διαλέγεις ενα ταψάκι της επιλογής σου. Προτείνω στρογγυλό για πιο όμορφο αποτέλεσμα.
Αφού το ανακατέψουμε το βάζουμε στο ταψάκι,έτσι ώστε να φτιάξουμε μια τραγανιστή βάση. Προτείνω η διάμετρος του ταψιού να είναι 22-24 εκ. Αφήνουμε τη βάση να ξεκουραστεί ή τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση του light cheesecake
Εκτέλεση για τη γέμιση του LightCheesecake
Μαλακώνεις τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί με τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ. Σε ζεστό νερό μαλακώνουμε τα ήδη περασμένα απο κρύο νερό, φύλλα ζελατίνης για 2-3 λεπτά και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Τα φύλλα πρέπει να είναι κρύα για να μην μας κόψει η γέμιση.
Τέλος, βάζουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας συνέχεια. Άμα θέλουμε βάζουμε και λίγα βύσσινα ή κεράσια μέσα στη γέμιση για πιο πολύ γεύση. Επίσης, προτείνω αμύγδαλα ή καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση του cheesecake και σερβίρουμε με τα βύσσινα ή με οποιαδήποτε μαρμελάδα θέλουμε ή επίσης με ξηρούς καρπούς ή ακόμα και με σαντιγύ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.
Μερικές παρατηρήσεις:
‘Οποιος/α θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει, και σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα ή οτιδήποτε γλυκό που μπορεί να ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους φίλους σας, εκτός απο ξηρούς καρπούς και φρούτα.Επίσης, σιρόπι καραμέλα ή φράουλα θα ταίριαζε
Καλή επιτυχία!