Μπισκότα σοκολάτας…τόσες ζεστές αναμνήσεις. Ακόμα θυμάμαι που μου τα έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα εξαφάνιζα μέσα σε μια μέρα. Μαζί με το γάλα μου,όταν έβλεπα ταινία,για κολατσιό στο σχολείο…τόσες μοσχομυριστές μυρωδιές!
Έτσι,έκατσα και έψαξα να βρω μία παρόμοια συνταγή,σαν της γιαγιάς μου. Δεν βρήκα μία ολόιδια,αλλά μια που μοιάζει λίγο και σου τη παρουσιάζω!
Για περισσότερα λαχταριστά γλυκά εδώ!
Πεντανόστιμα μπισκότα σοκολάτας
Τι θα χρειαστείς:
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν σόδα
Μισό κουταλάκι αλάτι
Μισή κούπα βούτυρο
Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
Μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κορν-φλάουρ
1 κούπα τσιπς σοκολάτας ή νιφάδες σοκολάτας (ο,τι προτιμάς εσύ)
Προετοιμασία
Σε ένα μπωλ ανακάτεψε το αλεύρι,το κορν-φλάουρ, τη μπεικιν σοδα και το αλάτι. Ανακάτεψε τα στερεά υλικά για λίγο μέχρι να αναμειχθούν όλα μαζί. Βάλε το βούτυρο να λιώσει στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρικι για μερικά λεπτά.
Μόλις λιώσει βάλε το σε ένα μπωλ και χτύπα το στο μιξερ μαζί με τη μαύρη και τη κρυσταλλική ζάχαρη,μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και όλα τα υλικά να γίνουν ένα. Μέχρι το μείγμα να ασπρίσει καλά και να γίνει αφράτο και ομοιόμορφο.
Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια,είτε σε σκόνη,είτε υγρή. Βάλε το μιξερ στη μεσαία ταχύτητα και ρίχνε λίγο λίγο μέσα τα στερεά υλικά,μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψί βάλε αντικολλητικό χαρτι.
Κάνε στρογγυλά μπαλάκια από τη ζύμη,έτσι ώστε να γίνουν μικρά μπισκοτάκια. Ενσωμάτωσε μέσα στο κάθε μπισκοτάκι 2-3 τσιπς σοκολάτας ή νιφάδες. Μπορείς άμα θές να προσθέσεις και καρύδια ψιλοκομμένα. Βάλε τα μπρικοτάκια στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί.
Προθέρμανσε τον φούρνο και ψήσε στους 180 βαθμούς για 6-7 λεπτά.Δεν πρέπει να τα ψήσεις πολύ ώρα για να παραμείνουν ζουμερά και μετά το ψήσιμο. Αφού τα βγάλεις από τον φούρνο,τοποθέτησε τα σε χαρτί κουζίνας και μετα σε μια λαμαρίνα για να κρυώσουν. Αποθήκευσε τα σε ο,τι κουτί θες ή σε κάποιο βάζο.
Καλή επιτυχία!
Πώς σου φάνηκε η συνταγή; Άν έχεις να μου προτείνεις και εσύ μια έξυπνη και εύκολη συνταγή άσε μου ένα σχόλιο από κάτω