super market collage

4 Χρήσιμα tips για οικονομικά ψώνια στο σούπερ μάρκετ

by Venia L.

Ενδιαφέρεσαι και εσύ να βρεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα; Αν ναι, τότε σίγουρα βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος! Όπως ήδη θα γνωρίζεις, η εποχή που διανύουμε δεν είναι εύκολη μιας και η ακρίβεια έχει χτυπήσει την πόρτα σε άπειρα προϊόντα και υπηρεσίες. Νούμερο ένα θα λέγαμε είναι σίγουρα η ακρίβεια που αντιμετωπίζουμε στα σούπερ μάρκετ καθότι η αύξηση των τιμών βασικών αγαθών έχει προβληματίσει αρκετό κόσμο.

Αν και εσύ βρίσκεσαι σε αυτή την κατηγορία και θες να μην ξοδεύεις για τα απαραίτητα πολλά χρήματα, σου έχω βρει την λύση! Μέσω μιας έρευνας βρήκα κάποια κόλπα που μπορείς και εσύ να κάνεις και πραγματικά να μειώσεις τα έξοδά σου στο σούπερ μάρκετ. Είσαι έτοιμη να δεις τι μυστικά έχω για εσένα; Δες παρακάτω, αναλυτικά τα 4 χρήσιμα tips για οικονομικά ψώνια στο σούπερ μάρκετ και γλίτωσε και εσύ λεφτά έξυπνα και γρήγορα!

Tips για οικονομικά ψώνια στο σούπερ μάρκετ

 

1. Ψώνισε στις αρχές της εβδομάδας ή όταν ξεκινάνε οι προσφορές

Ένα πολύ χρήσιμο tip για εσένα που θες να εξοικονομήσεις χρήματα στα ψώνια του σούπερ μάρκετ είναι να πηγαίνεις την ημέρα που ξεκινάνε οι προσφορές. Όπως είναι γνωστό ανά εβδομάδα αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ βγάζουν σε προσφορά αρκετά προϊόντα. Μπορείς να παρακολουθείς πότε έχουν ισχύ αυτές οι προσφορές και να πας να κάνεις τις αγορές σου. Είναι επίσης πολύ πιθανόν την ημέρα της έναρξης των προσφορών το σούπερ μάρκετ να έχει νέες παραλαβές και να βρεις και φρέσκα προϊόντα. Απέφυγε λοιπόν όσο μπορείς τα Σαββατοκύριακα για ψώνια και πήγαινε μέσα στην εβδομάδα!

2. Αγόρασε όπου είναι δυνατόν κατεψυγμένα προϊόντα

super market photos

Πάμε τώρα σε ένα άλλο μυστικό που μπορεί να σου γλιτώσει αρκετά χρήματα από το σούπερ μάρκετ. Αυτό δεν είναι άλλο από το να αγοράζεις όπου είναι δυνατόν κατεψυγμένα προϊόντα. Είναι αρκετά πιο χαμηλά σε τιμή συγκριτικά με τα φρέσκα ωστόσο αν πιστεύεις ότι δεν είναι εξίσου ποιοτικά σου συνιστώ να κάνεις μια έρευνα. Θα βρεις από κατεψυγμένα λαχανικά μέχρι και ψάρια και κρέατα αλλά και έτοιμα φαγητά. Βρες την εταιρεία που σου αρέσει και ξεκίνα να αγοράζεις κατεψυγμένα προϊόντα!

3. Αγόρασε έξυπνα φρούτα, λαχανικά αλλά και προϊόντα ψυγείου

super market photografies

Πάμε τώρα σε πολύ βασικό hack που πραγματικά θα σε σώσει. Δοκιμασμένο από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι σίγουρα ισχύει! Όπως αναφέρω και στον τίτλο, μπορείς να ψωνίσεις έξυπνα προϊόντα μαναβικής αλλά και ψυγείου. Τι εννοώ όμως με το έξυπνα; Φυσικά, και να αγοράζεις από την μαναβική ότι χρειάζεσαι το οποίο είναι εποχής και ξέρεις ότι δεν θα χαλάσει. Στα προϊόντα ψυγείου όπως είναι τα τυριά, αλλαντικά ή και το γάλα σου συνιστώ να τα αγοράζεις στις ποσότητες που ξέρεις ότι χρειάζεσαι ώστε να μην πάνε πεταμένα ή χαλάσουν, αλλά και να πληρώσεις λιγότερα!

4.  Κάνε λίστα πριν πας στο σούπερ μάρκετ και μην ξεφύγεις από αυτή

super market photografia

Τέλος έχω να σου δώσω μια πολύ βασική συμβουλή που θα σε βοηθήσει να μην χαλάς τόσα χρήματα στο σούπερ μάρκετ. Πριν πας για τα ψώνια του μήνα ή της εβδομάδας καλό είναι να έχεις φτιάξει μια λίστα στο σπίτι από αυτά που πραγματικά σου λείπουν ή χρειάζεσαι. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις τις άσκοπες δαπάνες σε προϊόντα που δεν σου είναι απαραίτητα αλλά και θα σου μείνουν λεφτά στην τσέπη!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts