skincare routine 3 proionta

Το απόλυτο skincare routine με μόνο 3 προϊόντα!

by Christiana M.

Και αν σου έλεγα ότι δεν χρειάζεσαι μια ντουζίνα προϊόντα ομορφιάς για να κρατήσεις την επιδερμίδα σου υγιή και ενυδατωμένη; Ακούμε κάθε μέρα τόσες διαφημίσεις για το πόσα προϊόντα πρέπει να αγοράσουμε, αλλά η αλήθεια είναι πως μόνο τρία από αυτά είναι όντως απαραίτητα. Παρακάτω θα σου δείξω πως μπορείς να δημιουργήσεις μια εύκολη skincare routine με μόνο 3 προϊόντα.

Είναι πολύ απλή, ιδανική για κάθε πορτοφόλι, και μπορείς να την κάνεις κάθε μέρα, αφού η όλη διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά! Μείνε μέχρι το τέλος για να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά για την πιο απλή και γρήγορη skincare routine που έχεις ακούσει ποτέ!

Η απόλυτη skincare routine με μόνο 3 προϊόντα!

1. Καθαριστικά προσώπου (cleansers)

skincare routine me 3 proionta skincare routine me 3 proionta

Αρχικά, ξεκινάς με το να πλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό προσώπου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή αντιμετωπίζεις ακμή, προτίμησε ένα αφρώδες καθαριστικό (το λεγόμενο foaming cleanser). Ιδανικό για τέτοιου είδους δέρματα είναι ο Effaclar Purifying αφρός καθαρισμού της La Roche-Posay. Αντιθέτως, αν έχεις κανονική ή ξηρή επιδερμίδα δοκίμασε ένα μη αφρώδες καθαριστικό προσώπου (non-foaming cleanser). Σου προτείνω το Hydrating Cleanser της CeraVe για κανονικό έως ξηρό δέρμα.

Προσοχή! Απόφυγε να στεγνώσεις το δέρμα σου με πετσέτες ή χαρτί, ειδικά αν έχεις ακμή! Άσε το πρόσωπο σου να στεγνώσει μόνο του, πριν προσθέσεις οτιδήποτε άλλο. Δες εδώ: 15 Λάθη που κάνεις στον καθαρισμό προσώπου!

2. Ενυδατική κρέμα

skincare routine me 3 proiontaskincare routine me 3 proionta skincare routine me 3 proionta

Αυτό σίγουρα το περίμενες! Δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από την ρουτίνα σου, και αυτό για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόσωπό μας χάνει νερό, και γι’ αυτό είναι σημαντικό να το ενυδατώνουμε συχνά. Αφού τελειώσεις με το πρώτο βήμα και αφήσεις το πρόσωπό σου να στεγνώσει, βάλε την ενυδατική σου κρέμα, απλώνοντας ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο. Αυτές είναι οι ενυδατικές κρέμες που σου προτείνω, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου:

  • Για ξηρές επιδερμίδες: Creme Hydratante Visage της CeraVe
  • Για κανονικές επιδερμίδες: Tensage Nourishing Cream της Endocare
  • Για λιπαρές επιδερμίδες: AC-NORM Seb Adsorb της Frezyderm

3. Αντιηλιακό

skincare routine me 3 proionta skincare routine me 3 proionta

Ξέρω ότι έχεις συνδυάσει το αντιηλιακό με τις διακοπές και την παραλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε πρωί πριν βγεις από το σπίτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτείνεται η εφαρμογή αντιηλιακού τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, ενώ σε μέρες με δυνατό ήλιο κάθε 2-3 ώρες. Σιγουρέψου ότι το αντιηλιακό έχει στεγνώσει καλά πριν βάλεις οτιδήποτε άλλο στο πρόσωπό σου! Δοκίμασε το Anthelios Uvmune 400 Invisible Fluid SPF50+ της La Roche Posay ή το Yoghurt Sunscreen Face & Eyes Cream Gel SPF50 του Korres για σίγουρη προστασία από τον ήλιο. 5 Συμβουλές για να βρεις το κατάλληλο αντηλιακό!

Αν νιώθεις ότι η επιδερμίδα σου έχει ήδη καταστραφεί από τον ήλιο, τότε δοκίμασε να απλώσεις κάποια κρέμα πλήρη σε αντιοξειδωτικά (όπως η βιταμίνη C), για άμεση επανασύσταση της επιδερμίδας σου!

Αυτά είναι όλα όσα θα χρειαστείς για την πιο απλή skincare routine που θα βρεις! Χρησιμοποίησε τα προϊόντα με την σειρά που στα έγραψα. Το πρωί καθάρισε πρώτα το πρόσωπό σου με το cleanser, και άφησε το να στεγνώσει μόνο του. Μετά πρόσθεσε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο δέρματός σου, και τέλος το αντιηλιακό! Μην το παραμελείς, ακόμα και τον χειμώνα, καθώς οι επιβλαβείς ακτίνες UV είναι πάντα παρούσες.

Το βράδυ, πριν τον ύπνο, επανέλαβε τα δύο πρώτα βήματα, και επέτρεψε στην κρέμα να στεγνώσει καλά πριν ξαπλώσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts