H Lemon Pie είναι ένα πολύ νόστιμο και δροσερό γλυκό, που μπορείς να φτιάξεις το καλοκαίρι. Είναι αρκετά ελαφρύ και αυτή του η γλυκόξινη γεύση, είναι που το κάνει να ξεχωρίζει και να τρελαίνει τον ουρανίσκο μας!
Όσο για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις για αυτή τη συνταγή, πίστεψε με πως τον περισσότερο χρόνο θα τον χρειαστείς για την ζύμη της τάρτας, παρά για όλο το υπόλοιπο γλυκό, αλλά και πάλι δεν θεωρείται από τα πιο χρονοβόρα. Μια δοκιμή όμως νομίζω πως θα σε πείσει!
Δες επίσης: Πως να φτιάξεις Παγωτό φράουλα!
Εύκολη συνταγή για Lemon Pie
Υλικά για την τάρτα:
- 225g αλεύρι
- 175g βούτυρο
- 45g ζάχαρη άχνη
- 1 μεγάλο αυγό
Υλικά για την κρέμα:
- Ξύσμα και χυμός από 6 λεμόνια
- 65g κορν φλάουρ
- 250g ζάχαρη άχνη
- 6 κρόκους
Υλικά για την μαρέγκα:
- 4 ασπράδια αυγών
- 225g ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Διαδικασία παρασκευής γλυκού
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να φτιάξεις τη ζύμη. Κοσκίνισε το αλεύρι και την ζάχαρη μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και έπειτα πρόσθεσε το βούτυρο, τρίβοντας το με τα δάχτυλα σου. Έπειτα, ανακάτεψε καλά τα υλικά και πρόσθεσε το αυγό και μία κουταλιά της σούπας νερό και χτύπησε το μείγμα με το μίξερ, μέχρι να μοιάζει σαν τριμμένη φρυγανιά.
Στην συνέχεια, πάρε τον πλάστη και άνοιξε την ζύμη, φροντίζοντας να γίνει λεπτή και μόλις τελειώσεις τύλιξε την με μια μεμβράνη και βάλτην στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να “ξεκουραστεί”.
Μόλις περάσει η ώρα, βγάλε την ζύμη και βάλτην στο ταψάκι σου, καλύπτοντας καλά τα τοιχώματα μέχρι επάνω. για να την ψήσεις και να μην σου φουσκώσει, μπορείς να βάλεις μια σακουλίτσα σε φασόλια από πάνω της, αφού πρώτα έχεις προθερμάνει τον φούρνο στους 180.
Πρέπει να ψήσεις την τάρτα σου για περίπου 15 λεπτά και μετά να βγάλεις τα φασόλια και να την αφήσεις άλλα 5. Έτοιμη η βάση λοιπόν.
Τώρα σειρά έχει η κρέμα. Ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό με το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Έπειτα, βάλε 450ml νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει καλά. Μετά, βάλε από πάνω το μεταλλικό σου μπολάκι με το μείγμα με το κορν φλάουρ, πρόσθεσε μισή κούπα νερό και ανακάτεψε πολύ καλά γύρω, γύρω μέχρι να πήξει και να το βγάλεις από την φωτιά.
Μόλις κρυώσει λίγο μπορείς να ρήξεις την κρέμα επάνω από την τάρτα!
Τελευταίο στάδιο είναι η παρασκευή της μαρέγκας. Ξεκίνα να χτυπάς τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά, για να μην σου κόψει. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι η μαρέγκα να είναι σφιχτή και γυαλιστερή. Τέλος, πρόσθεσε και το κορν φλάουρ και συνέχισε να ανακατεύεις.
Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για Γλυκό Κορμό σοκολάτας (Μωσαϊκό)!
Αφού έχει κρυώσει και η κρέμα σου, άπλωσε την μαρέγκα ώστε να καλύψει την κρέμα λεμόνι και κάνε μερικές κορυφές για να είναι ακόμη πιο όμορφο το αποτέλεσμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα και να είναι τραγανή.
Και είσαι έτοιμη να απολαύσεις με την παρέα και την οικογένεια σου, την δημιουργία σου!
[adrotate banner=”18″]