Το κλασικό ιταλικό γλυκό που έχουμε λατρέψει όλοι είναι το Τιραμισού. Είναι η ιδανική πρόταση για όσους δεν μπορούν τις πολύ γλυκές πάστες και τούρτες και θέλουν να υπάρχει μια ιδιαίτερη ένταση στην γεύση. Σίγουρα ο συνδυασμός του εσπρέσο με το μασκαρπόνε και το κακάο, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υπάρχουν όμως πολλές διαφορετικές εκδοχές του συγκεκριμένου γλυκού, οι οποίες ξεφεύγουν από αυθεντικό ιταλικό Tiramisu. Σήμερα λοιπόν θα σου προτείνω την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις και να γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους!
Συνταγές γλυκά: Πως να φτιάξεις το αυθεντικό Τιραμισού
Τι υλικά θα χρειαστείς:
- 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 6 αυγά
- 30 μπισκότα σαβαγιάρ
- 350ml κρύο καφέ εσπρέσο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 50ml κονιάκ ή μπράντυ
Εκτέλεση γλυκού:
Οι ποσότητες που δώσαμε αντιστοιχούν σε 8 μερίδες, οπότε προσάρμοσε τις δοσολογίες ανάλογα με το πόσες μερίδες θέλεις να βγουν.
Το πρώτο βήμα λοιπόν που θα πρέπει να κάνεις, είναι να πάρεις το μίξερ σου και να βάλεις μέσα την ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και να τα χτυπήσεις αρκετά καλά μέχρι το μείγμα σου να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες με αρκετά ανοιχτό χρώμα.
Στην συνέχεια, πρόσθεσε το τυρί μασκαρπόνε και το μισό από το κονιάκ ή το μπράντυ, ανάλογα με το τι επέλεξες να χρησιμοποιήσεις και χτύπα και πάλι αρκετά καλά τα υλικά σου.
Τώρα, αφού καθαρίσεις καλά τα χτυπητήρια από το μίξερ σου, ξεκίνα να χτυπάς τα ασπράδια από τα αυγά που άφησες πριν μέχρι να σφίξουν. Μόλις δεις ότι είναι έτοιμα πάρε μια σπάτουλα και άδειασε τα μέσα στο προηγούμενο μπολ με το τυρί και ανακάτεψε τα με το χέρι.
Έπειτα, πάρε ένα μπολάκι και ρίξε μέσα τον εσπρέσο μαζί με το υπόλοιπο κονιάκ/μπράντυ και το κακάο σε σκόνη και ανακάτεψε τα καλά. Μέσα σε αυτό το μπωλ θα πρέπει να βυθίζεις γρήγορα ένα ένα τα σαβαγιάρ. Στην συνέχεια πάρε ένα γυάλινο πυρέξ με μήκος περίπου 20 εκ. και τοποθέτησε τα με την πλακέ πλευρά προς τα επάνω.
Από πάνω από την πρώτη στρώση από τα σαβαγιάρ, βάλε το μισό μείγμα από το μασκαρπόνε και τα αυγά και μετά κοσκίνισε το κακάο ώστε να καλύψεις όλη την επιφάνεια. Σειρά έχει η δεύτερη στρώση, οπότε επανέλαβε την διαδικασία βάζοντας σαβαγιάρ, κρέμα και στο τέλος κακάο.
Το τελευταίο βήμα είναι να βάλεις το γλυκό σου στο ψυγείο για 4 ώρες, ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Πραγματικά πρέπει να δοκιμάσεις αυτή την συνταγή!