Κοντεύουν γιορτές και φυσικά ξεκινάει νηστεία. Το να φας ένα πραγματικά νόστιμο νηστίσιμο γλυκό – έστω ένα απλό νηστίσιμο κέικ- είναι σπάνιο και σε φέρνει πολλές φορές σε σημεία να θέλεις να κάνεις την κουτσουκέλα.
Για αύτο, λοιπόν, σου έχω μια φοβερή συνταγή για νηστίμο κέικ ινδοκάρυδο που ο χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνάει τα 7 λεπτά.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμο κέικ ινδοκάρυδο
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 450γρ. αλεύρι
- 5 κοφτά κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 500γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Για εμάς τις τεμπέλες και για τα κορίτσια τα αρχάρια είναι η καταλληλότερη συνταγή για πετυχημένο γλυκό! Απλά ακολούθησε τα επόμενα τέσσερα απλά βήματα και είσαι έτοιμη.
Αρχικά ανακάτεψε όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη. Πρέπει να ανακατευτεί τόσο καλά ώστε να μην υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης στο μείγμα. Αν έχεις μίξερ είσαι τυχερή, αν δεν έχεις τότε μαζί με το γλυκό θα κάνεις και γυμνασμένα μπράτσα. Πάλι κερδισμένη θα βγεις!
Στην συνέχεια, ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και ρίξτο στο μείγμα με τα υγρά. Ξανά ανακάτεψε πολύ πολύ καλά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι από το αλεύρι- και δε φαίνεται ωραία και δε θα ψηθεί σωστά. Εφόσον ομογενοιποιηθεί προχωράς στο επόμενο βήμα.
Tip: πριν ρίξεις το αλεύρι στο μείγμα κοσκίνισε το για να είναι πιο μαλακό.
Τέλος ρίξε και το ινδοκάρυδο. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται να κάνεις αργές, απαλές, κυκλικές κινήσεις για να ανακατευτεί καλά το ινδοκάρυδο και να μην χάσει την υφή του. Αν έχεις μίξερ κατέβασε το στη χαμηλή σκάλα και ρίξε σιγά σιγά το ινδοκάρυδο. Όταν το μείγμα σου έχει γίνει μια ωραία ρευστή ζύμη κέικ, σταμάτα το ανακάτεμα.
Ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στον αέρα και στους 180 βαθμούς. Το κέικ σου είναι έτοιμο! Μόλις κρυώσει πασπάλησε το με λίγο ινδοκάρυδο και σέρβιρε το. Καλή επιτυχία!