Τα ελληνικά τα τραπεζώματα πάντα πρέπει να είναι πλούσια! Είμαστε καλοφαγάδες και θέλουμε πρώτα να τρώει το μάτι και μετά η κοιλιά. Για αυτό το λόγο δίνουμε και βάση στα ορεκτικά. Στην αρχή για τσιμπολόγημα και τσίπουρο, μέχρι να έρθουν τα κυρίως πιάτα. Και ακριβώς επειδή θέλουμε χρόνο για τα κυρίως πιάτα, χρειαζόμαστε γρήγορες συνταγές για τα ορεκτικά μας.
Μια τέτοια συνταγή είναι τα μανιτάρια πλευρώτους. Χρειάζονται λίγη προετοιμασία και ακόμα λιγότερο χρόνο στο μαγείρεμα. Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για να κάνεις νόστιμα μανιτάρια πλευρώτους και να τα σερβίρεις στο τραπέζι σου!
Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- μανιτάρια
- αλάτι
- θυμάρι ή ρίγανη
- λάδι
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλύνε καλά τα μανιτάρια και κόψε το κοτσάνι από κάτω. Με μια πετσέτα σκούπισε τα να φύγει η περιττή υγρασία και κόψε τα σε 2-3 κομμάτια το καθένα. Σκούπισε τα με την πετσέτα άλλη μια φορά σε περίπτωση που κρατάν ακόμα υγρασία. Όσον αφορά το κόψιμο, εγώ τα κόβω κάθετα σε λωρίδες για να μοιάζουν σαν τηγανιά και να τρώνε και τα παιδιά.
Δες επίσης: Πανεύκολα pancakes με κοτόπουλο και μανιτάρια!
Βάλε αρκετό λάδι στο τηγάνι και περίμενε να κάψει. Αφού κάψει βάλε μέσα τα μανιτάρια. Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις εάν θέλεις και το αλάτι, αλλά προτιμότερο είναι να το βάλεις στο τέλος. Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια και έχουν πάρει χρώμα, βάλε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Tip: μπορείς όσο τηγανίζονται, προς το τέλος να προσθέσεις λίγο λευκό κρασί για να πάρουν μια πιο έντονη γεύση.
Βάλε τα μανιτάρια πλευρώτους σε ένα πιάτο, ρίξε αλατάκι, θυμάρι ή ρίγανη και μπόλικο λεμόνι. Σέρβιρε τα στο τραπέζι. Έτοιμο το ορεκτικό σου! Για περισσότερες συνταγές με ορεκτικά δες και πως να φτιάξεις φέτα με μέλι & σουσάμι!