Από τις πιο αγαπημένες και εύκολες συνταγές για την παρέα είναι οι κρέπες. Το μείγμα που θα κάνεις μπορεί να συνδυαστεί και με αλμυρά αλλά με γλυκά υλικά. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος και το ψήσιμο πανεύκολο. Ειδικά το ψήσιμο μπορεί να γίνει παιχνίδι ανάμεσα στην παρέα για το καλύτερο γύρισμα. Επίσης, άμα κάνεις κρέπες και σου περισσέψουν μπορείς να τις βάλεις στην κατάψυξη και να τις ξεπαγώσεις όποτε θέλεις.
Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για αυτό τον νόστιμο πειρασμό. Πάρε μεγάλο μπολ, τα βασικά υλικά και ένα μίξερ και ετοιμάσου. Για τα υλικά της γέμισης της κρέπας δεν υπάρχει κανόνας! Ό,τι σου αρέσει το βάζεις μέσα. Δες επίσης 3 συνταγές χωρίς ψήσιμο για γλυκά σε βαζάκια!
Νόστιμη συνταγή για κρέπες
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Σε ένα μεγάλο μπολ- μπασίνα όπως το λέμε σε πιο μαγειρικούς όρους- προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Το βούτυρο καλό θα ήταν να το έχεις λιώσει ελαφρώς πριν το βάλεις στο μείγμα για να μην σε ζορίσει. Στο τέλος πρόσθεσε μισό-μισό το αλεύρι με το γάλα για να ανακατευτούν καλύτερα. Επίσης, αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις τις βανίλιες με ξύσμα από κάποιο φρούτο για να δώσεις μια πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση.
Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για pancakes μέσα σε 20 λεπτά!
Βήμα 2:
Αφού έχεις ανακατέψει πολύ καλά- ελπίζω να είσαι από τις τυχερές και να έχεις μίξερ- σκέπασε το με μια πετσέτα και βάλε το στο ψυγείο. Άφησε το μείγμα για περίπου μια ώρα έτσι ώστε να σφίξει λίγο. Σκέψου ότι όταν θα το βάλεις στο ψυγείο θα είναι σαν χυλός, οπότε όταν το βγάλεις από το ψυγείο θέλεις το αποτέλεσμα να είναι ένα πιο σφιχτό μείγμα. Αφού το βγάλεις, δώσε του 5 λεπτά να έρθει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στο μεταξύ βγάλε το αντικολλητικό σου τηγάνι!
Δες επίσης: 3 Πεντανόστιμα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις χωρίς αλεύρι!
Βήμα 3:
Η διαδικασία απλή. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζεις λίγη ποσότητα από το μείγμα στη μέση και μετά με κυκλικές κινήσεις το απλώνεις μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Μπορεί να σου πάρει 2-3 προσπάθειες μέχρι να πετύχεις την κατάλληλη ποσότητα. Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά με μια σπάτουλα- ή αν μπορείς με το καλλιτεχνικό γύρισμα στον αέρα- αναποδογύρισε την κρέπα.
Θα ξέρεις ότι είναι έτοιμη να την γυρίσεις όταν με το μαχαιράκι του βουτύρου μπορείς και το περνάς άνετα κάτω από την κρέπα. Μόλις ξεκολλήσει και από την δεύτερη μεριά, βάλε την σε ένα πιάτο και επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σε περίπτωση που δεν έχεις αντικολλητικό τηγάνι, απλά θυμήσου να προσθέσεις λίγο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού για να μην σου καεί.
Αυτό ήταν οι κρέπες σου είναι πανέτοιμες να τις γεμίσεις με ότι λαχταράς. Για αλμυρές προτείνω φιλαδέλφια και πατατάκια σίγουρα πέρα από ζαμπόν κασέρι. Για τις γλυκές σου προτείνω να πάρεις Oreo μπισκότα και να τα τρίψεις μαζί με μικρά κομματάκια λευκής σοκολάτας! Όχι ότι με μερέντα ή Nutella πάει πίσω σε γεύση!
Μην ξεχάσεις να δεις και τη λαχταριστή συνταγή για Brownies με μόνο 3 υλικά!