Κάποιοι λένε πως δεν καταλαβαίνεις ότι ήρθε το καλοκαίρι αν δεν φας καρπούζι και έχουν απόλυτο δίκιο. Ήλιος, θάλασσα και καρπούζι είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το καλοκαίρι για τους Έλληνες.
Το καρπουζάκι όμως μπορείς να το φας απλά σαν φρούτο, να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις διάφορα smoothies και γρανίτες, ή ακόμη και να το βάλεις στην σαλάτα σου συνδυάζοντας το με φέτα. Σίγουρα δεν αρέσει σε όλους αυτός ο κάπως περίεργος συνδυασμός, αλλά όσοι δεν έχουν πρόβλημα με το να δοκιμάζουν νέα πράγματα μπορούν να φτιάξουν μια σούπερ γευστική και δροσιστική σαλάτα!
Όπως βάζεις διάφορα άλλα φρούτα μέσα στις σαλάτες σου, όπως ρόδι, σύκο και ξινόμηλο, για να δώσουν μια ελαφρώς πιο γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση, έτσι ο Άκης μας προτείνει να κάνουμε την διαφορά βάζοντας καρπούζι.
Ποια είναι όμως η συνταγή για αυτή την πρωτότυπη σαλάτα που μπορείς να φτιάξεις σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη; Δες ακόμη μια εύκολη συνταγή για σαλάτα καρπούζι με τυρί φέτα και δυόσμο!
Πως να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα την πιο δροσιστική σαλάτα με καρπούζι και φέτα!
Σαλατούλα είναι, οπότε τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ελάχιστα και αρκετά απλά, ενώ βέβαια μπορείς να κάνεις και τις δικές σου παραλλαγές προσθέτοντας ντοματίνια, κρεμμύδι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό προτιμάς. Τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις λοιπόν για την συγκεκριμένη συνταγή είναι τα εξής:
- 500 γρ. καρπούζι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- φύλλα ρόκας
- κόλιανδρο
- 4-5 φύλλα δυόσμου
- 4-5 φύλλα μαϊντανού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαυροσούσαμο
- 1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι
- 6 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Πάρε ένα βαθύ πιάτο και βάλε αρχικά μέσα το καρπούζι μαζί με τα κομμάτια φέτας. Έπειτα, πρόσθεσε τα φύλλα ρόκας, κόλιανδρου, μαϊντανού και δυόσμου και ανακάτεψε τα καλά.
Στην συνέχεια, βάλε σε ένα τηγανάκι το μαυροσούσαμο και καβούρδισε το λίγο για να δώσει μια πιο όμορφη γεύση στην σαλάτα σου και μόλις είναι έτοιμο ρίξτο και αυτό στο πιάτο με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος, ψέκασε τη σαλάτα σου με λίγο ανθόνερο και πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα από το σιρόπι ροδιού ή το πετιμέζι, ανάλογα με το τι θα διαλέξεις. Βάζεις αλάτι, πιπέρι και το λαδάκι και είσαι έτοιμη να απολαύσεις την πιο νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα!