Είναι μέρες νηστείας και το κρέας δεν αποτελεί πλέον επιλογή στο εβδομαδιαίο μενού. Παρόλα αυτά το ψάρι είναι ακόμα στη διατροφή μας και μιας και ο καιρός κρύωσε, τι καλύτερο από μια σούπα. Το μενού σήμερα έχει αγιορείτικη ψαρόσουπα, ζεστή και λαχταριστή.
Έτσι λίγο να ζεσταθεί το μέσα μας- που έλεγε και η γιαγιά μου! Η νηστεία θέλει καλοπέραση και πάμε ευθύς αμέσως να τσεκάρουμε τα υλικά και έπειτα την εκτέλεση. Πραγματικά η συνταγή είναι πανεύκολη! Δες επίσης το νηστίσιμο μεθυσμένο χταποδάκι στη χύτρα!
Νηστίσιμη αγιορείτικη ψαρόσουπα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 κιλό ψάρια για σούπα (φαγκρί, πεσκανδρίτσα, χριστόψαρο, μπακαλιάρος)
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2 κρεμμύδια
- 4 καρότα
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 4 πατάτες μέτριες
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ρύζι
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Καθάρισε τα ψάρια καλά και σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό ρίξε μέσα τα ψάρια, τα καρότα, το σέλινο, τις πιπεριές, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Άφησε τα να βράζουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά καλά. Ξεχώρισε όλα τα λαχανικά- εκτός από τις πιπεριές- και βάλτα στο μπλέντερ για να τα κάνεις πολτό.
Δες επίσης: Νηστίσιμη συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι!
Βήμα 2:
Στη συνέχεια σε ένα μπολ σούρωσε το νερό από τα ψάρια. Πέτα τα ψάρια- ότι έχει απομείνει από κόκαλα και βάλε το ζουμί σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε επίσης το λάδι, το αλάτι, τον άνηθο και τα λαχανικά που πολτοποίησες. Αφού πάρουν μια βράση, πρόσθεσε το ρύζι και άσε τη σούπα σου να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Σέρβιρε με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι! Δες επίσης την νηστίσιμη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι!