Όταν ακούς συνταγή με βλίτα σίγουρα το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι να τα κάνεις σαλάτα. Σήμερα θα σου ακυρώσω αυτή τη σκέψη μιας και για κυρίως πιάτο έχουμε μια νηστίσιμη συνταγή για βλίτα με κολοκυθάκια γιαχνί. Ένα άκρως θρεπτικό και νόστιμο πιάτο, κατάλληλο για τις μέρες της νηστείας.
Η προετοιμασία και η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή! Δε θα παιδευτείς κιόλας να βρεις βλίτα γιατί είναι και η εποχή τους τώρα, όποτε είναι ό,τι πρέπει. Πιστεύω θα σου αρέσει πάρα πολύ μιας και θα αποτελέσει από τις must επιλογές σου σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.
Βλίτα με κολοκυθάκια γιαχνί
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1/2 κιλό βλίτα
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια
- 4 κρεμμύδια
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- λίγο λάδι
- 1/2 λίτρο νερό
- 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθάρισε τα βλίτα και πλύνε τα με άφθονο νερό. Πλύνε και τα κολοκυθάκια και κόψτα σε λεπτές ροδέλες. Τέλος, καθάρισε και ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και ρίξτα σε μια κατσαρόλα να τηγανιστούν με λίγο λάδι. Αφού πάρουν χρώμα ρίξε τα κολοκυθάκια και τα βλίτα.
Δες επίσης: Αγιορείτικη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!
Αφού μαλακώσουν λίγο, πρόσθεσε μισό λίτρο νερό και βράσε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά, χαμήλωσε τη φωτιά λίγο και πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Άσε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά. Λίγο πριν κατεβάσεις το φαΐ από τη φωτιά πρόσθεσε και το χυμό από 2 λεμόνια. Τα βλίτα με τα κολοκυθάκια γιαχνί είναι έτοιμα!
Δες επίσης: Νηστίσιμη συνταγή για μια νόστιμη μανιταρόσουπα!
Extra Tips:
Μπορείς αν θέλεις αντί για λεμονάτο, να κάνεις το γιαχνί με σάλτσα ντομάτας. Απλά αντί να σβήσεις στο τέλος με χυμό λεμονιού, βάλε λίγη κόκκινη σάλτσα. Αν σου αρέσει να έχεις και τη γεύση της φέτας που του πάει πολύ τότε μπορείς να βάλεις νηστίσιμο τυρί ή αν δεν νηστεύεις κανονική φέτα σε κυβάκια. Δες ακόμα και την αγιορείτικη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνα!