Αγαπημένο τρόφιμο η πατάτα που μαγειρεύεται με όλους τους πιθανούς τρόπους (ψητές, βραστές, τηγανιτές, σαλάτα) εύκολα και στις περισσότερες περιπτώσεις γρήγορα.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι σταθερή αξία στο σπίτι μου. Είτε συνοδεύουν ψητό αρνί ή κοτόπουλο, ή έτσι μόνες τους τις φτιάχνω μια-δυο φορές την εβδομάδα. Είναι νόστιμες και αυτές που κολλάνε και παραψήνονται είναι αποκλειστικά δικές μου!
Ψήνοντας τες σε ταψάκι με λεμονάκι και σκόρδο γίνονται ένα γεύμα χορταστικότατο και πάνω απ’όλα γευστικότατο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλες φέτες (περίπου 6-7 φέτες ανά πατάτα)
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (η Ελληνική είναι η καλύτερη!)
- Χυμός ενός λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο χοντρό μαύρο πιπέρι
- Προαιρετικά και λίγο δεντρολίβανο θα δώσει άλλη νοστιμιά
Εδώ θα δεις περισσότερες συνταγές!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθέρμανε το φούρνο στους 200° και άλειψε με λίγο βούτυρο το ταψί (θα δώσει μια γλυκιά γεύση στις πατάτες)
Βήμα 2
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να τα χωρέσει.
Βήμα 3
Φέρσου γενναιόδωρα στο αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 4
Βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι πολύ καθαρό και ανακάτεψε καλά τα υλικά στο ταψι (σαν το χέρι τίποτα!)
Βήμα 5
Ψήσε για 40 λεπτά.
Βήμα 6
Όταν οι πατάτες πάρουν μια «χρυσή» όψη ρίξε ένα ανακάτεμα ακόμα και πρόσθεσε λίγο αλάτακι/πιπεράκι και ρίγανη (προαιρετικά)
Βήμα 7
Πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι αν φαίνεται να έχει στεγνώσει το ταψάκι για να μην κολλήσουν οι πατάτες.
Βήμα 8
Άφησε τες μέχρι να χρυσίσουν και από την άλλη.
Βήμα 9
Μην φοβάστε να παραψήσεις τις πατάτες, θα είναι πεντανόστιμες.
Σημείωση: Μπορείς να λιώσεις έναν κύβο λαχανικών μέσα στο ταψί, αν το κάνεις φρόντισε να περικόψεις κάπως το αλάτι.