Ένα γρήγορο κέικ σοκολάτα που με έχει «βολέψει» απίστευτα για τον απλό λόγο ότι δεν έχει καμία τρελή προετοιμασία απλά ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέυεις.
Το γλάσο δίνει μια πιο «επαγγελματική» εμφάνιση στο κεκάκι καθώς και πιο σοκολατένια γεύση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 175 γρ. μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 μεγάλα αυγά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο, κοσκινισμένο
- 50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για ένα απλό γλάσο σοκολάτας:
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο
Για περισσότερες συνταγές με γλυκά πατήστε εδώ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °. Λάδωσε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 18 εκατοστά (7 ίντσες) με λίγο επιπλέον βούτυρο ή μαργαρίνη και κόψε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να χωρέσει στη βάση του σκεύους.
Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε με ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα μίξερ χειρός για περίπου 1 λεπτό. Είναι σημαντικό να μην το χτυπήσεις πάρα πολύ μην γίνει πολύ λείο.
Χύσε ή ρίξε με κουτάλι το μείγμα στη φόρμα, ψήσε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 45-50 λεπτά. Το κέικ έχει ψηθεί, όταν έχει φουσκώσει στην άκρη του της φόρμας και παραέξω. Για να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμο μπορείς να το ζουλήψεις με το δάχτυλο να δείς αν ξαναέρχεται στην θέση του ή να το τρυπήσεις με μια οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγεί έξω καθαρή.
Άφησε το κέικ να καθίσει στη φόρμα για 5 λεπτά, στη συνέχεια κάνε μια γύρα με ένα μαχαίρι να ξεκολλήσει από τις άκρες, βγάλτο σε μια σχαρίτσα να κρυώσει.
Για το γλάσο, βάλε την κουβερτούρα και το ψιλοκομμένο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και πάνω από μια κατσαρόλα με πολύ ζεστό νερό μέχρι να λιώσει. Άστο να κρυώσει για 15 λεπτά και άπλωσε το στην κορυφή του κρύου πια κέικ.