mosxari-me-kolokithia

Πεντανόστιμη συνταγή μοσχαράκι με κολοκύθια!

by ediva-author

Μια συνταγή για μοσχαράκι με κολοκύθια που αν το βράσεις καλά (είναι λίγο ζόρικο το μοσχάρι) θα γίνει λουκούμι που λέει και η γιαγιά μου. Εμένα μου αρέσει να βάζω λίγα καροτάκια και να «σβήνω» με λίγο λευκό κρασί.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις και περισσότερα λαχανικά όπως μελιτζάνες και φρέσκα κρεμμυδάκια.

 

 

 

 

 

Βρες και άλλες συνταγές με φαγητά εδώ!

mosxari-me-kolokithia-mosxarimosxari-me-kolokithia-kolokithiamosxari-me-kolokithia-tomatesmosxari-me-kolokithia-kremidi

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 6 άτομα:

 

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ωμοπλάτη
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τεμαχίζεις το κρέας σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 2

Πλένεις τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζεις και τα καθαρίζεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνει μέρος της φλούδας. Τα κόβεις σε ροδέλες και τα αφήνεις για 30’ να σουρώσουν καλά, πασπαλίζοντας τα με χονδρό αλάτι.

Βήμα 3

Βάζεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρεις το κρέας.

Βήμα 4

Μόλις ροδίσει προσθέτεις νερό ως τη μέση τις κατσαρόλας. Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις να ψηθεί για 30’.

Βήμα 5

Έπειτα προσθέτεις τις αποφλοιωμένες ντομάτες τις οποίες έχεις ξεσποριάσει και κόψει σε μικρούς κύβους.

Βήμα 6

Συνεχίζεις το ψήσιμο για 30’ ακόμα, στη συνέχεια προσθέτεις τα κολοκυθάκια και ψήνεις για 15’.

Στο σερβίρισμα πασπαλίζεις με αλεσμένο μαϊντανό.

Συμβουλή: Μόλις προσθέσεις τα κολοκυθάκια πρόσεχε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts