Ελληνική συνταγή με μια δόση Ιταλίας. Πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι που θυμίζει τα γνωστά γεμιστά με μικρές παραλλαγές. Τις έφτιαχνε μια θεια μου το καλοκαίρι και γίνονταν ανάρπαστες.
Προσθέτεις και αφαιρείς όπως θέλεις τα μυρωδικά που σ’αρέσουν προσέχοντας πάντα τις υπερβολές (γιατί αν το παρακάνεις θα χάσουν τη μυρωδιά τους τα υπόλοιπα).
Εγώ κάνω τις εξής παραλλαγές : Προσθέτω κόκκινες και κίτρινες πιπεριές για περισσότερο χρώμα και βάζω πατατουλες στο ταψάκι που μέσα στο αλουμινόχαρτο γίνονται ζουμερές και βάζοντας λίγο παραπάνω βουτυρακι στο ταψί πολύ γλυκές.
Μπορείς επίσης να βάλεις καρότα και κολοκυθάκια μαζί με τις πατάτες.
Βρες περισσότερες Ελληνικές συνταγές εδώ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (αλεσμένο 2 φορές)
- 1 κούπα μαγειρεμένο κίτρινο ρύζι
- 1 κουταλάκι τριμμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι κλπ)
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 βαζάκι τριμμένη ντομάτα με βασιλικό (σάλτσα για ζυμαρικά)
- 2 φλιτζάνια τυρί κατσαρόλα
- Φρέσκο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°. Ετοίμασε ένα μεγάλο ταψί, αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει 8 μισές πιπεριές και βουτύρωσε το καλά.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τον κιμά, το ρύζι, τα καρυκεύματα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αυγό και το μισό βαζάκι με την σάλτσα ντομάτας.
Βήμα 3
Μοίρασε το μείγμα σε ισόποσα μέρη στις κομμένες στην μέση πιπεριές και ζούληξε το να γίνει σφιχτό. Βόλεψε τις πιπεριές στο ταψί.
Βήμα 4
Άλειψε την υπόλοιπη ντομάτα πάνω από τις πιπεριές και κάλυψε το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Βήμα 5
Ψήσε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και γίνει ο κιμάς, περίπου 1 ½ ώρα. Μπορείς να δοκιμάσεις λίγο από την γέμιση για να σιγουρευτείς ότι έχουν “λιώσει” και δέσει ωραία τα υλικά.
Βήμα 6
Βγάλε το φαγητό από τον φούρνο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ρίξε πάνω στις πιπεριές το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Βάλε το ταψί πίσω στον φούρνο με αναμμένο το γκριλ και άστο 5-6 λεπτά.
Ρίξε από πάνω λίγο μαϊντανό. Σέρβιρε.