Καλησπέρα κορίτσια το Πάσχα έφτασε και το ediva.gr είναι εδω για να σας βοηθήσει να πετύχετε τέλεια και αφράτα τσουρέκια.
Αν και οι διαδικασία είναι δύσκολη για τις πρωτάρες δεν πτοούμαστε και προσπαθούμε… εμείς είμαστε εδω για να λύσουμε κάθε σας απορία αν δυσκολευτείτε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε σχόλιο κάτω από το άρθρο είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο fb ή στην πλατφόρμα επικοινωνίας.
Υλικά για αφράτο τσουρέκι (4 πλεξούδες)
- 6 αβγά
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- Μισό φλ.τσ χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλακι γλυκού κακουλε
- 1 κουταλάκι γλυκού κακουλε μαχλεπι
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 40 γραμμάρια μάγια
- Λίγο χλιαρό νερό (μισό φλιτζάνι)
- 1κιλό και 300 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
- 1πρέζα αλάτι
Πως να πετύχεις αφράτο τσουρέκι – Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μάγια σε λίγο χλιαρό νερό (μισό φλιτζάνι) και λίγο αλεύρι, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ με καπάκι να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το γάλα,ζάχαρη και την μίση μαργαρίνη το μείγμα να είναι χλιαρό
Σ’ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αβγά
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι,ρίχνουμε την φουσκωμένη μάγια το μείγμα του γάλακτος τα αβγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά ,
Και ζυμωνουμε για 2-3λεπτά.την υπόλοιπη μαργαρίνη την λιωνουμε μόνη και βουταμε τα χέρια για να συνεχίσουμε το ζυμωμα άλλα 2-3 λεπτά.
Η ζύμη είναι πολύ μαλακή μη φοβηθείτε ,την σκεπαζουμε καλα και περιμένουμε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα
Κόβουμε κομμάτια ζύμης με ψαλίδι μαγειρικής και κάνουμε πλεξούδες ,τις βάζουμε στα ταψια και περιμένουμε να φουσκώσουν λίγο.
Επάνω τα αλείφουμε με κρόκο αβγού αραιωμένο με λίγο νερό,και ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς 25-30 λεπτά στον αέρα δεν τα παραψηνουμε για να είναι αφράτα.
Καλή επιτυχία και καλό πάσχα!