agioreitiki sintagi gia soupies stifado, ediva.gr

Αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο!

by ediva

Η Σαρακοστή έχει ξεκινήσει και φυσικά μαζί της και η νηστεία. Δεν ξέρω αν το παθαίνεις και εσύ, αλλά εγώ κάθε φορά που έχουμε νηστεία δεν ξέρω τι φαγητά να φτιάξω. Για καλή μου τύχη έχω συλλέξει αρκετές αγιορείτικες συνταγές που σε κάθε μικρό κόλλημα με βγάζουν ασπροπρόσωπη.

Σήμερα το μενού έχει αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο. Νόστιμο, εύκολο και αρωματικό. Σε ποιον δεν αρέσει ένα εύκολο και νόστιμο στιφάδο σωστά;

Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκινάμε!

Για ακόμα περισσότερες νηστίσιμες συνταγές εδώ!

Αγιορείτικες σουπιές στιφάδο

soupies stifado

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 1/2 κιλό σουπιές
  • 8-10 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 5-6 φύλλα δάφνης
  • μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • κανέλα σε στικ
  • λίγο γαρίφαλο σε καρφάκια
  • 300γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

 soupies

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τις σουπιές. Μπορείς για αρχή να τις πάρεις έτοιμες κατεψυγμένες. Δεύτερη επιλογή είναι να τις πάρεις έτοιμες καθαρισμένες από τον ψαρά. Η τρίτη επιλογή είναι να τις καθαρίσεις μόνη σου. Για να μην μαυρίσουν τα νύχια σου από μελάνι, καλό θα ήταν να βάλεις γάντια. Ό,τι και να επιλέξεις είναι μια χαρά. Βράσε τες για περίπου 40 λεπτά και έπειτα κόψτες σε κομμάτια.

Δες επίσης: Συνταγή για αγιορείτικη ψαρόσουπα!

skelides skordo kremmidia ksera garifalo mavro piperi se kokkous sticks kanelaselaiolado

Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρε τα στο λάδι. Πρόσθεσε όλα τα μυρωδικά- κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι- και ρίξε και το κόκκινο κρασί. Τέλος πρόσθεσε και 2 κουταλιές από το ζουμί που έβρασες τις σουπιές. Άφησε τα να βράσουν για 30 λεπτά.

Δες επίσης: Αγιορείτικη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!

peltes ntomatas fylla dafnis alati

Αφού βράσουν για 30 λεπτά τα μυρωδικά με το κρασί και το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τις σουπιές που έχεις κόψει, το πελτέ ελαφρώς αραιωμένο με νερό και τα φύλλα δάφνης. Βράσε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε ρίξε το αλάτι σου και άφησε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Έτοιμες οι αγιορείτικες σουπιές στιφάδο!

Και για να γλυκαθείς και μετά το νόστιμο φαγάκι δες πως να φτιάξεις την εύκολη συνταγή για νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts