Αυτό που λατρεύω με μερικές συνταγές είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις μια γλυκιά ζύμη, με αλμυρά συστατικά. Βαρέθηκες τα κλασσικά muffins με βατόμουρα και και κομματάκια σοκολάτας; Αν ναι, σου έχω καλά νέα γιατί αυτή η νόστιμη λιχουδιά βγαίνει και σε αλμυρή βερσιόν. Ναι, λοιπόν, πλέον μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου σνακ με φέτα, ντομάτα, ελιές και ότι άλλο βάλει η φαντασία σου.
Παρακάτω, κάνουμε την αρχή και σου δίνουμε μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή για αλμυρά muffins με φέτα, κρεμμύδι και δεντρολίβανο. Θα χρειαστείς μόλις 45 λεπτά για να τα έχεις έτοιμα και πεντανόστιμα πάνω στο τραπέζι σου.
Συνταγή για αλμυρά muffins
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη:
- 275 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ baking powder
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 αυγό
- 225 ml γάλα
Για τη γέμιση:
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα σε κύβους
- 1 κ.σ δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- μαύρο πιπέρι
Και ένα αυγό χτυπημένο για το τέλος
Εκτέλεση:
Για αρχή βάλε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει. Έπειτα πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε το για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Απόσυρε το από τη φωτιά, άφησε το λίγο να κρυώσει και πρόσθεσε την φέτα, το δεντρολίβανο και το μαύρο πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα
Ανακάτεψε, αρχικά, όλα τα στερεά μαζί- αλεύρι, baking powder, αλάτι- και όλα τα υγρά μαζί- αυγό και γάλα. Κατόπιν ρίξε το γάλα-αυγό μέσα στο αλεύρι και με απαλές κυκλικές κινήσεις ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Πρόσθεσε την γέμιση στο μείγμα και με πολύ απαλές κινήσεις ανακάτεψε το μείγμα.
Σε ταψί με ειδικές θήκες για μάφιν βάζουμε λαδόκολλα έτσι ώστε να σχηματιστεί πουγκί. Άμα θες μπορείς να πάρεις από οποιοδήποτε super market ειδικές θήκες για muffins/cupcakes. Βουτύρωσε τες καλά και μετά με ένα κουτάλι γέμισε τις κενές θηκούλες!
Βάλε τα στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αλμυρά muffins σου είναι πανέτοιμα να σερβιριστούν!