Αγαπημένη μέρα στο σπίτι όταν μπαίνεις και μυρίζει από τον φούρνο αρνάκι με πατατούλες. Ξαφνικά ό,τι και να έχει συμβεί μέσα στην μέρα σου το ξεχνάς και το μόνο που θέλεις είναι να απολαύσεις αυτό το τέλειο φαγητό που σε περιμένει. Επίσης, το αρνάκι είναι και το τέλειο φαγητό για τραπεζώματα ή για τις περιπτώσεις που δεν έχετε ψησταριά, αλλά θέλετε να απολαύσετε τη γλύκα από το αρνί.
Ξέρεις χατίρια δε χαλάω και για αυτό η συνταγή σήμερα όπως θα παρατήρησες λέει αρνάκι με πατάτες στο φούρνο. Η συνταγή είναι απλή, οπότε αν σε έπιασε λίγο το άγχος που θα πας να μαγειρέψεις αρνί, άστο στην άκρη. Τα υλικά δεν είναι πολλά και σκέψου πως θα τα κάνεις όλα σε ένα ταψί και έπειτα το ψήσιμο όλο θα το κάνει ο φούρνος. Βάλε και ένα ξυπνητήρι για να είσαι σίγουρη ότι δε θα κάψεις το φαγητό και τέλος. Κανένας κόπος.
Συνταγή για αρνί με πατάτες στο φούρνο
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 2 1/2 κιλά αρνί γάλακτος
- 12 πατάτες μεγάλες
- χυμό από 2 λεμόνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1κ.σ ρίγανη
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 3κ.σ μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. νερό
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι και διάφορα πιπέρια
Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα φαγητά για μεσημεριανό!
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις. Έπειτα, σε μπολ ρίξε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη μουστάρδα. Ανακάτεψε πολύ καλά το μείγμα, μέχρι να έχει μια υφή σαν κρέμα. Θα σου πρότεινα να το χτυπήσεις με σύρμα το μείγμα και όχι με πιρούνι για να έχεις την επιθυμητή υφή πιο εύκολα και γρήγορα.
Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!
Καθάρισε, πλύνε και κόψε τις πατάτες σου- όποιο σχήμα σε βολεύουν, εγώ προτιμώ να είσαι όσο μια μπουκιά. Ρίξε τις πατάτες στο μείγμα με την μουστάρδα και ανακάτεψε τες. Στη συνέχεια ρίξτες στο ταψί και άπλωσε τες- το ζουμί κράτα το. Ρίξε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλωναράκια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι στο ταψί. Κάνε χαρακιές στο αρνί σου και αλατοπιπέρωσε το. Ρίξε από πάνω το μείγμα της μουστάρδας που είχες τις πατάτες και άλειψε το καλά. Τέλος, πρόσθεσε το νερό.
Κάλυψε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο για να σφραγίσεις καλά. Ψήσε για μια ώρα στους 200 και μετά τη μία ώρα, ξεσκέπασε το και ψήσε το αρνάκι στους 180 για ακόμα περίπου μια ώρα. Θα πρέπει η πέτσα από το αρνί να έχει ροδίσει και το φαγητό να έχει πιει τα νερά του. Αυτό ήταν έτοιμο για σερβίρισμα!
Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο!
Bonus Tips:
Δώσε ακόμα περισσότερη νοστιμιά στο αρνάκι σου προσθέτοντας του λεμονοπίπερο. Το λεμονοπίπερο είναι ένα μείγμα που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ που έχει πολύ ωραία γεύση και δίνει ένταση στο κρέας. Επίσης, η επιλογή της μουστάρδας σου μπορεί να είναι είτε απλή, είτε ντιζόν, είτε οποιαδήποτε άλλη με ιδιαίτερη γεύση σου αρέσει.Τέλος, θα σου πρότεινα 10 λεπτά πριν κλείσεις το φαγητό να προσθέσεις κύβους από κεφαλογραβιέρα. Έτσι, θα μπορείς να έχεις σε μια μπουκιά πατάτα, κασέρι και αρνί. Θα ξετρελαθείς!