Η Σαρακοστή μπορεί σιγά σιγά να φτάνει στο τέλος της, οι ιδέες όμως για νόστιμα γλυκά δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Έχουμε φτιάξει μηλόπιτα, παστέλια, τσακίζουμε την κουβερτούρα και έχουμε φτιάξει μέχρι και νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ. Από όσο έχεις καταλάβει δεν μας πτοεί με τίποτα η νηστεία και πάντα κάπως ικανοποιούμε το γλυκό μας δοντάκι.
Εδώ στο ediva.gr η έμπνευση για νόστιμα αλλά και εύκολα γλυκά δεν τελειώνει και για αυτό σήμερα το μενού έχει σταφιδόψωμο. Ένα γλυκάκι ιδανικό για να το παίρνεις και μαζί σου στη δουλειά για πρωινό. Πάρε ένα χαρτί και σημείωσε τα υλικά που θα χρειαστείς για το φτιάξεις!
Εύκολη & γρήγορη συνταγή για σταφιδόψωμο
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 2 κούπες σταφίδες ξανθές
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κρύο νερό
- 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ γαρίφαλο
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Πλύνε καλά τις σταφίδες και σε μια κατσαρόλα βάλε τις 2 κούπες νερό. Βράσε τις σταφίδες για 15 λεπτά. Μόλις βράσουν απόσυρε την κατσαρόλα από την φωτιά και πρόσθεσε το κρύο νερό και το καλαμποκέλαιο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχει ένα σχετικά ομογενοποιημένο μείγμα. Άφησε το στην άκρη για λίγο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περίπου.
Δες επίσης: Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια!
Σε ένα μπολ βάλε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το γαρίφαλο. Ανακάτεψε τα όλα μαζί. Με το που κρυώσει ελαφρώς το μείγμα με τις σταφίδες ρίξε το στο μπολ με όλα τα στερεά υλικά και ανακάτεψε πολύ πολύ καλά! Θέλουμε να έχει σταφίδες σε όλες τις πλευρές από το σταφιδόψωμο.
Σε αυτό το σημείο είναι η ώρα να ανάψεις τον φούρνο σου στους 180 και στον αέρα για να τον έχεις έτοιμο για να ψηθεί το σταφιδόψωμο! Μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και στο πως να φτιάξεις νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο!
Με λίγο καλαμποκέλαιο ή Βιτάμ άλειψε τον πάτο του ταψιού- ή φόρμα αν έχεις. Ρίξε, άπλωσε το μείγμα και ψήσε το στους 180 στον αέρα για περίπου μια ώρα- ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου. Για να δεις αν είναι έτοιμο βύθισε ένα μαχαίρι βουτύρου και άμα βγει καθαρό είναι έτοιμο! Δες επίσης εύκολη συνταγή για νηστίσιμο παντεσπάνι!