Έχεις ετοίμασει τραπέζι για τους φίλους και δεν ξέρεις τι γλυκό να σερβίρεις για το τέλος; Θέλεις να ξεφύγεις από τις κλασσικές ιδέες- τρουφάκια, κορμός κτλ; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις banana split.
Είναι ένα επιδόρπιο εύκολο, νόστιμο και μπορείς να το ετοιμάσεις πραγματικά μέσα σε πέντε λεπτά!
Την ιδέα μου την έδωσε ένα φίλος μάγειρας απο την αμερική- εξ’ ου και το αμερικάνικο όνομα- και ξετρέλανε τους πάντες.
6 Απλά βήματα για να φτιάξεις banana split σε λίγα λεπτά!
Τα υλικά που θα χρειαστούν:
- 1 μπανάνα
- παγωτό της επιλογής σου (βανίλια, φράουλα, σοκολάτα κτλ)
- σαντιγύ
- τρούφα
- σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας (όποια σου αρέσουν)
- κερασάκια
Εκτέλεση
Ξεφλούδισε την μπανάνα και κόψε την στην μέση. Τοποθέτησε τα δυο μισά στις άκρες μιας μικρής πιατέλας.
Έπειτα, ανάμεσα στα δυο κομμάτια βάλε μπάλες από το παγωτό ή τα παγωτά που έχεις διαλέξει.
Σειρά έχει το σιρόπι. Ρίξε το σιρόπι σε στυλ ζιγκ ζακ από τη μία άκρη του πιάτου στην άλλη. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις παραπάνω από μια γεύσεις σιροπιού.
Τώρα άπλωσε στη μέση και κατά μήκος του παγωτού την σαντιγύ. Την ποσότητα την επιλέγεις εσύ. Όση σου αρέσει.
Πασπάλισε με μπόλικη τρούφα ή σοκολατένιες νιφάδες.
Και ολοκλήρωσε το πιάτο σου με το κερασάκι στην κορυφή! Αυτό ήταν το banana split σου είναι κιόλας έτοιμο!
Tip: Για να δώσεις μια διαφορετική γέυση, κάνε ένα απλό σιρόπι με ζάχαρη και νερό και χτύπησε το στο blender με φύλλα μέντας. Θα δώσει ένταση και μια αίσθηση δροσιάς! Καλή επιτυχία!