Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά είναι η μηλόπιτα. Σε όλες της τις παραλλαγές. Σκεπαστή μηλόπιτα, σε κέικ, αναποδογυριστή. Είναι ελαφριά, νόστιμη και αν το σκεφτείς σε κάνει έστω και με αυτόν τον τρόπο να φας και λίγο φρούτο. Επιπλέον είναι από τα πιο ταιριαστά γλυκά για να συνοδεύσεις τον καφέ σου.
Σήμερα αποφάσισα να σου δείξω πως να κάνεις μια από τις παραλλαγές αυτές. Είπα να επιλέξω την πιο απλή, αλλά παρόλα αυτά ευπαρουσίαστη έκδοση. Οπότε σήμερα το μενού έχει εύκολη συνταγή για αναποδογυριστή μηλόπιτα! Α, και μην ξεχάσεις να δεις πως να φτιάξεις τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια με 4 υλικά!
Πως να φτιάξεις αναποδογυριστή μηλόπιτα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για τη γέμιση:
- 5-6 μήλα (είτε κόκκινα, είτε πράσινα)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ κανέλα (προαιρετικό)
Για τη ζύμη:
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 1/2 κούπα αλεύρι Φαρίνα
Εκτέλεση:
Βουτύρωσε το ταψάκι σου. Πλύνε καλά τα μήλα και κόψε είτε σε φέτες, είτε σε ροδέλες. Στρώσε τα στον πάτο του ταψιού. Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο για τη γέμιση μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα. Έπειτα ρίξε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Προσοχή, να μην αφήσεις το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατί θα καραμελώσουν! Θέλεις απλά να λιώσει το βούτυρο σου για να μπορεί να απλώσει πάνω από τα μήλα.
Δες επίσης: 5 Εύκολες συνταγές για ατομικά γλυκά!
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτύπα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Χτύπα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξε το πάνω από τα μήλα και ψήσε την μηλόπιτα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Άφησε την να κρυώσει και σέρβιρε! Δες επίσης και τα εύκολα & γρήγορα ταρτάκια με κρέμα ζαχαροπλαστικής!