Το σπετζοφάι είναι ένα μερακλίδικο και νόστιμο φαγητό. Είναι όμως μπελαλίδικο μιας και πρέπει να τηγανίσεις τις πιπεριές πρώτα και μετά τις πατάτες και μετά να το βάλεις στον φούρνο. Όμως υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος για να το φτιάξεις.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια γάστρα. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε αμέσως τα υλικά! Είμαι σίγουρη ότι θα γλείφεις και τα δάχτυλα σου από την νοστιμιά! Δες επίσης την συνταγή για ταλιατέλες με σκορδάτα μανιτάρια & μαϊντανό!
Συνταγή για σπετζοφάι
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
- 1 κιλό πιπεριές χρωματιστές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 πατάτες (ανάλογα το μέγεθος)
- σάλτσα ντομάτας
- πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Κόψε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Πλύνε τα λαχανικά και κόψε τα και αυτά σε χοντρές ροδέλες. Τις πατάτες καθάρισε τες και κόψε τες σε χοντρές λωρίδες (βαρκούλες). Αφού τα έχεις ετοιμάσει όλα, βάλε τις πατάτες στη γάστρα και στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Δες επίσης: Εύκολη & νόστιμη συνταγή για pizza!
Βήμα 2:
Αφού μαλακώσουν λίγο οι πατάτες πρόσθεσε τις πιπεριές το κρεμμύδι και το λουκάνικο, καθώς επίσης και το λάδι, τον πελτέ ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας. Τέλος ρίξε και λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε καλά και ψήσε τα σε γάστρα ή σε πήλινο στον φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά. Μόλις ροδίσει το φαγητό, άφησε το να κρυώσει λίγο και σέρβιρε.
Tip: Αν δεις ότι θέλει και άλλο ζουμάκι πρόσθεσε λίγο νεράκι.
Δες επίσης: Γρήγορη & νόστιμη συνταγή για σνίτσελ!
Bonus Tips:
Αν θέλεις να δώσεις πιο έντονη γεύση στο φαγητό σου μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή πιπεριά ή κρασί ή και τα δύο. Επίσης αν το λουκάνικο σου πέφτει βαρύ μπορείς να το αντικαταστήσεις με κεφτεδάκια! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!