Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της χαράς, της οικογενειακής θαλπωρής και φυσικά… του καλού φαγητού. Εάν είσαι φέτος υπεύθυνη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τότε σήμερα σε έχω καλυμμένη αφού θα δούμε κάποιες πεντανόστιμες και πανεύκολες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι που θα εντυπωσιάσουν.
Εύκολες Χριστουγεννιάτικες συνταγές!
1. Σαλάτα με ρόδι και καρύδια
Κάθε τραπέζι πρέπει να έχει και μία σαλάτα και τι καλύτερο από μία σαλάτα με ρόδι και καρύδια που πηγαίνει τέλεια με την εποχή. Για να την φτιάξεις ανάμειξε πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως η ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι, πρόσθεσε ορισμένα καβουρδισμένο καρύδια, ρόδι και προαιρετικά κάποιο τυρί όπως το μανούρι ή η το χαλούμι.
Για την σως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαλσάμικο ή να αναμείξεις ελαιόλαδο με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα. 10 Μικρά μυστικά για την κουζίνα μας
2. Σούπα βελουτέ κολοκύθας
Οι βελουτέ σούπες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις και όμως αποτελούν ένα πιάτο που πάντα τραβάει τα βλέμματα και μοιάζει σαν να είναι εστιατορίου. Νηστίσιμη συνταγή για μια νόστιμη μανιταρόσουπα!
Για να κάνεις λοιπόν βελουτέ σούπα κολοκύθας ξεκίνα βράζοντας μία κολοκύθα, ένα καρότο, μία μικρή πατάτα και ένα κρεμμύδι. Προαιρετικά μπορείς να αντικαταστήσεις την πατάτα με γλυκοπατάτα για πιο έντονο χρώμα και γεύση.
Αφού έχεις βράσει τα λαχανικά για περίπου 20 με 25 λεπτά (για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμα τρύπησε τα με ένα πιρούνι, εάν είναι μαλακά είναι εντάξει) πολτοποίησε τα με λίγη κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά της επιλογής σου και σέρβιρε με σπόρους κολοκύθας και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω για διακόσμηση.
3. Χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλι
Ένα παραδοσιακά γιορτινό πιάτο που είναι απρόσμενα εύκολο να φτιάξεις είναι το χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλι. Για να το παρασκευάσεις ξεκίνα σοτάροντας το κρέας για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα με λίγο κρεμμύδι και σκόρδο.
Στην συνέχεια, πρόσθεσε το κρασί της επιλογής σου και άφησε το για 5-7 λεπτά. Πρόσθεσε λίγο νερό ή ζωμό μαζί με τα δαμάσκηνα και τα μπαχαρικά σου και άφησε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα.
Για να τσεκάρεις εάν είναι έτοιμο το κρέας μπορείς περιστασιακά να το τρυπάς με ένα πιρούνι. Μόλις είναι έτοιμο θα δεις ότι είναι μαλακό και τρυφερό. 2 Συνταγές για το πιο νόστιμο ρολό πατάτας!
3. Πατάτες φούρνου με λεμόνι και ρίγανη
Οι πατάτες φούρνου είναι ένα απαραίτητο πιάτο σε όλα τα γιορτινά τραπέζια, πηγαίνει τέλεια με οποιοδήποτε κρέας και εάν επιλέξεις και είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του.
Μπορείς είτε να επιλέξεις μικρές πατάτες baby με φλούδα ή να κόψεις μεγάλες πατάτες στο σχήμα που επιθυμείς. Αφού τις κόψεις πρόσθεσε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, ρίγανη και λίγο ζωμό κοτόπουλου. Ψήσε τις πατάτες σου για 30-40 λεπτά στους 190-200 βαθμούς στον αέρα στον φούρνο σου μέχρι να είναι τραγανές εξωτερικά και να πάρουν χρώμα και είσαι έτοιμη.
4. Ψητός σολομός με κρούστα μουστάρδας
Για κάτι διαφορετικό, ο σόλομός είναι μία καλή επιλογή για όσους δεν τρώνε κρέας. Άλειψε το φιλέτο σολομού με μείγμα από μουστάρδα, μέλι, ελαιόλαδο και μυρωδικά όπως δεντρολίβανο και θυμάρι.
Στην συνέχεια, ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει, για περίπου 20-25 λεπτά. Είναι ένα πιάτο που σερβίρεται τέλεια με συνοδευτικό ρύζι ή λαχανικά ατμού.
5. Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Για επιδόρπιο τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι μία πολύ καλή επιλογή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε συνταγή για μπισκότα προτιμάς. 4 Τέλειοι τρόποι για διακόσμηση σε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!
Για την διακόσμηση τους μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζαχαρόπαστα και βρώσιμα διακοσμητικά για να δώσεις χρώμα και Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο γιορτινό τραπέζι. 4 Συνταγές για νόστιμα και εύκολα μπισκότα!