efkoli sintagi gia fasolada,ediva.gr

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για φασολάδα!

by ediva

Η φασολάδα είναι από τα πιο κλασικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως είναι από τα πρώτα φαγητά που πρέπει να μάθεις να κάνεις όταν ξεκινάς να μαγειρεύεις- μαζί με τα μακαρόνια, το ρύζι, τα αυγά και τις πατάτες. Ξέρεις ότι δε μου αρέσει να σε ζορίζω στην κουζίνα μιας και είναι χώρος δημιουργίας και ευχαρίστησης, οπότε σου έχω μια απλή και εύκολη συνταγή για φασολάδα.

Η διαδικασία είναι εύκολη, τα υλικά απλά και ταπεινά και η νοστιμιά από άλλο πλανήτη. Στην συνταγή που θα δεις παρακάτω, θα σου έχω και μια τσαχπινιά που μου έμαθε η αδερφή μου για να κάνει την φασολάδα σου ακόμα πιο νόστιμη από ότι φανταζόσουν. Δες επίσης την εύκολη συνταγή για νηστίσιμους λαχανοντολμάδες!

Πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για φασολάδα

fasolada

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500γρ. φασόλια
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 200γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 1κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

fasolia

Μούλιασε τα φασόλια από βραδύς στο νερό. Την επόμενη μέρα βράστα σε μπόλικο νερό. Το πρώτο νερό από το βράσιμο πέτα το και έπειτα ξαναγέμισε την κατσαρόλα σου με νερό και βράσε ακόμα μια φορά τα φασόλια  σου. Η διαδικασία θα πάρει περίπου από ένα 10λεπτο η κάθε βράση. Στόχος είναι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα φαγητά για μεσημεριανό!

kremmidi karota se rodelles selino elaiolado piperies flwrinis saltsa ntomatas peltes ntomatas

Αφού μαλακώσουν τα φασόλια ρίξε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα σε ροδέλες, το σέλινο ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο. Άφησε το φαγητό σου να σιγοβράσει. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά πρόσθεσε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ. Ανακάτεψε και σιγόβρασε λίγο ακόμα. Η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Δες επίσης: Συνταγή για αρακά εύκολα και γρήγορα!

Bonus Tips:

Αν δεν σου αρέσει η πιπεριά μπορείς να την παραλείψεις. Επίσης, αντί να την βάλεις στην αρχή μπορείς να την κρατήσεις και να την βάλεις στο τέλος για να έχει ακόμα πιο έντονη και νόστιμη γεύση η σούπα σου. Τέλος εμένα μου αρέσει να τρίβω και λίγη έξτρα φέτα πάνω από την φασολάδα μου, οπότε θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts