Όταν ένας κάλος σου φίλος σου γεμίζει το σπίτι με μυρωδάτα μήλα τι κάνεις; Φτιάχνεις νόστιμη μηλόπιτα!
Φτιάξτε την κ εσείς ακόμα και αν δεν έχετε φίλους με μήλα όπως εγώ. Είναι απλή, οικονομική και θα μοσχομυρίσει το σπίτι με τη γλυκιά μυρωδιά του μήλου συδιασμένο με κανέλα και καραμέλα ταιριασμένο με ενα αφράτο παντεσπάνι.
Πάμε λοιπόν…
Τι θα υλικα θα χρειαστείς για την μηλόπιτα!
1ο Μίγμα
- 4 μήλα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2ο Μίγμα
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουπα αλέυρι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 1 βανίλια
- Προαιρετικά καρύδια,σταφίδες
Πως να φτιάξεις την μηλόπιτα!
Αυτή τη μηλόπιτα μπορείς είτε να την αναποδογυρίσεις, είτε να τη σερβίρεις όπως είναι σαν apple dumpling cake
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε λεπτές φετες. Βουτυρώνεις ένα ταψί και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Απλώνεις τις φέτες του μήλου σαν βενταλια τη μια δίπλα στην άλλη αν θέλεις να την αναποδογυρίσεις ή σε κομματάκια και βάζεις στον φούνο να καραμελώσουν.
Και ετοιμάζεις το 2ο μίγμα. Χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Χαμηλώνεις τη ταχύτητα κ προσθέτεις το αλεύρι και το μπέικιν.
[adrotate banner=”18″]
Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και απλώνεις το μίγμα. Αν βάλεις καρύδια ή/και σταφίδες απλωσέ τα στην επιφάνεια. Ξανά φουρνίζεις για 20 λεπτά και είναι έτοιμο.
Περιμένεις 10 λεπτά και το αναδογυρίζεις σε πιατέλα. Αχνίζεις και πασπαλίζεις με λίγη κανέλα.
Ιδανικά σερβίρεται ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια
Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!
>>Δες όλα τα άρθρα από τις Συνταγές!
Καλή επιτυχία κορίτσια! Κατερίνα Τσιάμη