Από τα πιο μπελαλίδικα φαγητά που υπάρχουν είναι οι πίτες. Χρειάζονται χρόνο, προετοιμασία και αν έχεις και κέφια να καθίσεις να ανοίξεις και φύλλο. Όμως, είναι από τα φαγητά που μπαίνουν και στο μεσημεριανό τραπέζι, και στον καφέ και σαν κολατσιό στο σχολείο. Οι κατεψυγμένες είναι λύση, αλλά η σπιτική πίτα έχει άλλη χάρη.
Τη λύση δίνουν οι τεμπελόπιτες. Εύκολες γρήγορες και πεντανόστιμες. Παρακάτω θα βρεις συνταγή για κολοκυθόπιτα με φέτα που θα ξετρελάνει και εσένα αλλά και όσους τη δοκιμάσουν!
Κολοκυθόπιτα με φέτα σε 3 απλά βήματα!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 300 γρ. (2 κούπες) ξεφλουδισμένη και σε κύβους κολοκύθα
- λάδι
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 100 γρ. φέτα
- 2 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1:
Ψέκασε με λάδι (αν έχεις σπρέι) την κολοκύθα. Αν δεν έχεις σπρέι άλειψε την με λίγο λαδάκι. Βάλε την σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήσε την στους 200 για 20-30 λεπτά, ανάλογα πόσο δυνατό φούρνο έχεις. Όταν την βγάλεις πάρε ψίχα για 2 κούπες που χρειάζεσαι.
Βήμα 2:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε την ψίχα που πήρες, τα αυγά, τη φέτα, το γάλα και την παρμεζάνα! Ανακάτεψε καλά έτσι ώστε να απορροφηθούν τα υγρά και να υπάρχει φέτα και παρμεζάνα παντού.
Tip: μπορείς αν θέλεις να βάλεις και κάποιο χόρτο της προτίμησης σου μέσα ή και κρεμμυδάκι φρέσκο.
Βήμα 3:
Τέλος σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί στρώσε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας, μετά γέμιση. Επανάλαβε τη διαδικασία, και φρόντισε πάνω πάνω να τελειώσει με φύλλο. Βάλε την στο φούρνο στους 200 για 30-40 λεπτά.
Tip: αν σου αρέσει το φύλλο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διπλές στρώσεις. Οπότε αντί για 4 φύλλα κρούστας, θα χρειαστείς 8.