Ξέρω ότι ακούς πίτα και λίγο σε πιάνει μια κρίση. Ποιος ανοίγει φύλλο, ποιος περιμένει τη ζύμη να φουσκώσει και τελικά μήπως είναι μεγάλος μπελάς και να το αφήσω από βδομάδα καλύτερα. Να όμως που σήμερα σου έχω στο μενού κολοκυθόπιτα αλμυρή. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε κάτι τόσο νόστιμο; Κανείς. Τα καλά νέα είναι ότι η συνταγή είναι πανεύκολη. Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανοίξεις καν φύλλο.
Τι περίμενες να σε δυσκολέψω; Αφού ξέρεις πως είμαι εδώ για να σου κάνω την μαγειρική εμπειρία ευχάριστη και εύκολη. Για τη συνταγή θα χρειαστείς μπόλικα υλικά, για αυτό πάρε χαρτί και μολύβι να τα σημειώσεις μην ξεχάσεις κανένα. Από εκεί και ύστερα όλα είναι πολύ απλά και γίνονται στο πιτς φιτίλι. Πάμε να μαγειρέψουμε. Μάθε πως να φτιάχνεις, επίσης, νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο!
Αλμυρή κολοκυθόπιτα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1200γρ. τριμμένο κολοκυθάκι
- 5 αυγά
- 300γρ. φέτα
- 300γρ. ανθότυρο
- 2κ.σ δυόσμο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκίνα τρίβοντας τα κολοκυθάκια στο τρίφτη. Σε ένα μπολ βάλε μια πετσέτα και ρίξε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι. Άφησε τα να βγάλουν τα υγρά τους για 15 λεπτά. Στο μεταξύ τρίψε σε χοντρά κομμάτια τη φέτα και το ανθότυρο για να τα έχεις έτοιμα. Και με την ευκαιρία χτύπα και τα αυγά.
Δες επίσης: Συνταγή για νηστίσιμη πίτα με ελιές και ντομάτα!
Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα με φέτα!
Σειρά έχουν τα κρεμμυδάκια. Κόψτα και κράτησε και το λευκό και το πράσινο μέρος. Κόψε και το μαϊντανό. Μετά τα 15 λεπτά, στράγγισε τα κολοκυθάκια και βάλτα σε ένα στεγνό μπολ. Ρίξε τα αυγά, τη φέτα, το ανθότυρο, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λάδι και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και δες αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι. Ρίξε το πιπέρι και ανακάτεψε.
Σε ένα ταψί ρίξε λίγο λάδι, και άπλωσε το μείγμα. Ψήσε στις αντιστάσεις για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει η επιφάνεια, κλείσε τον φούρνο. Αυτό ήταν! Έτοιμη η κολοκυθόπιτα.