Το Πάσχα πλέον απέχει μια ανάσα και νομίζω πως σιγά, σιγά πρέπει να ετοιμαζόμαστε για αυτό. Και εννοείται πως Πάσχα χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται. Βέβαια, θα μου πεις ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να γίνουν και εσύ πραγματικά τρέχεις σαν παλαβή όλη τη μέρα. Πίστεψε με καταλαβαίνω τον πόνο σου καλύτερα από τον καθένα. Όπως επίσης καταλαβαίνω και όσες τους αρέσει η φάση με τα σπιτικά τσουρέκια που μοσχοβολά το σπίτι, αλλά δεν το έχουν καθόλου το άθλημα με τις ζύμες και πόσο μάλλον τις γλυκές ζύμες.
Για αυτό κορίτσια μου σήμερα είναι η τυχερή σας ημέρα. Σας έχω μια πραγματικά πανεύκολη συνταγή για τσουρέκια! Δεν απαιτεί πολύ χρόνο για να φτιαχτεί, δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και σκίζουν και από νοστιμιά. Νομίζω σε έχω πείσει ήδη, έτσι δεν είναι; Εμπρός, να σημειώσεις τα υλικά και να ξεκινήσουμε να τα φτιάχνουμε!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τσουρέκια
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 3+1 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ κοφτά
Εκτέλεση:
Ξεκίνα χτυπώντας το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά. Έπειτα, ρίξε τα 3 αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Χτύπησε τα όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Δες επίσης: Συνταγή: Πως να φτιάξω γεμιστό τσουρέκι σοκολάτα!
Όσο χτυπιέται το μείγμα σου, κοσκίνισε το αλεύρι μια φορά. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι. Κλείσε το μίξερ και ξεκίνα να ζυμώνεις με τα χέρια. Θέλεις το ζυμάρι σου να είναι σχετικά “στεγνό” και να μην έχει πολλά υγρά. Αν το ζυμάρι από το τσουρέκι σου είναι ακόμα υγρό πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι. Αφού πλάσεις το ζυμάρι χώρισε το σε τέσσερα κομμάτια. Άνοιξε τα σε κορδόνια, έπειτα σε τρεις λωρίδες και ξεκίνα να κάνεις πλεξούδες.
Βάλε τα τσουρέκια σου σε ταψί με λαδόκολλα, χτύπα το τελευταίο αυγό και άλειψε τα από πάνω. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά! Αυτό ήταν έτοιμα τα πασχαλινά τσουρέκια σου.
Δες επίσης: Συνταγή για αφράτο τσουρέκι!
Bonus tips:
Μπορείς προς το τέλος του ψησίματος να πασπαλίσεις τα τσουρέκια σου με λίγο τριμμένο αμύγδαλο. Επίσης, αν έχεις χρόνο μπορείς να βάλεις μαγιά αντί για μπέικιν πάουντερ, απλά θα πρέπει να αφήσεις το ζυμάρι σου ένα 2ωρο για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Τέλος, όταν βγάλεις τα τσουρέκια από το φούρνο μπορείς να τα περιλούσεις με λιωμένη σοκολάτα.