Θέλεις να φας κάτι γλυκό; Μήπως θα ήθελες να φτιάξεις ένα διαφορετικό κορμό σοκολάτας; Δοκίμασε να προσθέσεις μέσα πραγματικά σπιτικά κομμάτια καραμέλας!
Ποιος δεν αγάπησε τον κλασσικό χριστουγεννιάτικο κορμό με τους ξηρούς καρπούς και τη γλυκιά νόστιμη κουβερτούρα του; Ουδείς! Αν όμως σου έλεγα ότι μπορείς να τον αναβαθμίσεις και να προσθέσεις πραγματικά κομματάκια καραμέλας; Παρακάτω, θα σου δείξω πως γίνεται!
Συνταγή για κορμό με καραμέλα;
Και ξεκινάω με τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για να φτιάξεις το μπισκότο:
- 5 κρόκους αυγών
- 5 ασπράδια αυγών
- 150 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι
Πως φτιάχνεις καραμέλα:
- 120 γρ. νερό
- 300 γρ. ζαχάρη
- 120 γρ. γλυκόζη
Υλικά για κρέμα σοκολάτας:
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 600 γρ. κουβερτούρα
- 100-150 γρ. ουίσκι
Και τώρα πάμε στην εκτέλεση της συνταγής:
Ετοίμασε τη βάση μπισκότου!
Ξεκινάς με το μπισκότο. Πάρε ένα μπωλ και χτύπα τα 100γρ. ζάχαρης με τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν. Τα ασπράδια τα χτυπάς με την υπόλοιπη ζάχαρη, για να γίνουν μαρέγκα.
Ρίξε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα των κρόκων. Κοσκίνισε το αλεύρι και βάλτο σιγά-σιγά μέσα στα αυγά. Στρώστο σε λαδόκολλα, όσο πιο κοντά γίνεται στο 1 εκατοστό και ψήστο για 10-12 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Μόλις το βγάλεις άστο να κρυώσει και ξεκόλλησέ το από το αντικολλητικό χαρτί.
Ετοίμασε τη σκληρή καραμέλα!
Συνεχίζεις με την καραμέλα! Βάζεις όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα.
Την απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη και την αφήνεις εκεί, μέχρι να ξεκολλάει.
Φτιάξε την κρέμα σοκολάτας!
Πάρε ένα μπωλ και ρίξε μέσα την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Στη συνέχεια, ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει, ρίξτη πάνω στην κουβερτούρα.
Άσε την κρέμα γάλακτος για 1-2 λεπτά, ώστε να λιώσει τη σοκολάτα και μετά ανέμειξε με ένα μίξερ χειρός. Τώρα, ρίξε το ουίσκι και άστο να πήξει ελαφρώς.
Πάρε τα 2/3 καραμέλας και ανακάτεψέ τα με την σοκολάτα.
Τέλος, θα πάρεις μια ορθογώνια φόρμα και θα βάλεις το μαλακό μπισκότο στη βάση. Ύστερα, θα ρίξεις από πάνω τη σοκολάτα και θα το βάλεις στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί. Στο σερβίρισμα, βγάζεις το γλυκό από το ψυγείο για 45-60 λεπτά και γαρνίρεις με καραμέλα και ότι άλλο διακοσμητικό επιθυμείς.