Θέλεις να φτιάξεις ένα διαφορετικό κοτόπουλο με γλυκιά μεστή σάλτσα από μαύρη μπύρα και κρεμμύδια; Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την εξαιρετικά εύκολη συνταγή.
Ξέρω πόσο αγαπάς τις συνταγές που περιλαμβάνουν αυτό το άπαχο, αλλά τόσο δυναμωτικό κρέας. Για να ξεφύγεις λοιπόν λίγο από τα κλασσικά κοκκινιστά κοτόπουλα ή κοτόπουλα στο φούρνο, δοκίμασε αυτή την εκδοχή.Το καλύτερο από όλα είναι ότι συνολικά η συνταγή θα σου κοστίζει γύρω στα 10€ και μπορούν να φάνε μέχρι 5 άτομα.
Δες επίσης: Συνταγή για μεξικάνικο κοτόπουλο!
Συνταγή με κότα και γλυκιά σάλτσα μαύρης μπύρας!
Πως να το φτιάξεις;
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:
- 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο
- 4 κρεμμύδια ξερά μεσσαίου μεγέθους
- 1 κύβο ζωμό
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγη ρίγανη
- 50-70 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
- 50-100 γρ. μέλι
- 500 ml μαύρη μπύρα
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1-2 κούπες ρύζι γαι πιλάφι (αναλόγως τα άτομα που σερβίρεις)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά θα ξεκινήσεις με το συνοδευτικό αρωματικό ρύζι. Η παρασκευή του είναι πανεύκολη. Βάζεις το ρύζι τη διπλάσια ποσότητα σε νερό και 1-2 φύλλα δάφνης. Το αφήνεις να πάρεις βράση. Μόλις το κάνει χαμηλώνεις τη φωτιά και το σκεπάζεις με ένα καπάκι. Μόλις μαζέψει το νεράκι του, το αφήνεις για 7-10 λεπτά με το καπάκι κλειστό και είναι πανέτοιμο.
Πάμε τώρα να φτιάξεις το κυρίως πιάτο. Πάρε τα 4 κρεμμύδια, κόψτα στα 4. Στη συνέχεια, πίεσε τις άκρες του κάθε κομματιού, ώστε να ξεκολλήσουν η μία στρώση του κρεμμυδιού από την άλλη.
Τώρα θα πάρεις τα μπούτια, θα τα βάλεις σε ένα μπωλ, θα ρίξεις λάδι, αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη. Με το χέρι σου κάνε το λάδι και τα μπαχαρικά να πάνε παντού.
Άναψε το μάτι της κατσαρόλας στο πιο δυνατό και ρίξε μέσα το κοτόπουλο. Τσιγάρισε το πολύ καλά και από τις 2 πλευρές. Φρόντισε να το γυρίσεις μόνο μία φορά. Αν το κάνεις παραπάνω το κρέας θα βράσει και δε θα γίνει νόστιμο.
Δες επίσης: Κοτόπουλο ρολό με αρωματικά χόρτα και τυρί!
Μόλις ροδοκοκκινήσει, σβήνεις με το ξύδι και ρίχνεις μέσα και τη δάφνη. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκέπασε το με καπάκι. Θα το αφήσεις να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ωρίτσα, μέχρι να λιώσει. Σέρβιρε το με μαύρη μπύρα!