Οι σχέσεις όπως και κάθε δύσκολος τομέας της ζωής δεν καταλήγουν πετυχημένες μαγικά και στην τύχη. Πολλοί άνθρωποι μελετάμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας. Τι γίνεται όμως όταν ήδη είσαι σε σχέση με κάποιον που φαίνεται τέλειος για σένα και αρχίζεις να έχεις ελπίδες;
Να ξεκαθαρίσω πως εδώ οι ελπίδες σχετίζονται με τις μεγάλες προσδοκίες που έχουμε από μία σχέση. Και αυτές δεν έρχονται μαγικά. Όταν έχουμε καλή χημεία με κάποιον οι ελπίδες μας για κάτι ιδανικό γεννιούνται. Όμως το μυαλό μας δεν θέλει πολύ για να αρχίζει να περιμένει πως οι ελπίδες μας και οι ορμόνες που μας τις προκαλούν, θα διατηρούνται πάντα στα ίδια επίπεδα.
Χωρίς να το καταλαβαίνεις λοιπόν, περιμένεις πως ο σύντροφος σου είναι κάτι παραπάνω ή μπορεί να σου προσφέρει κάτι παραπάνω και έτσι έχεις περισσότερες προσδοκίες για το μέλλον και για την σχέση σου. Παρακάτω θα διαβάσεις γιατί αυτό θα βλάψει την σχέση σου και ενδεχομένως θα σε αφήσει πληγωμένη.
Πως οι υψηλές προσδοκίες βλάπτουν μία σχέση
Η σχέση στην πραγματικότητα
Το να περιμένεις κάποιος να είναι κάτι παραπάνω από ότι δείχνει δεν είναι ρεαλιστικό. Είναι όμως μία αντίδραση που έχεις σε παλιές απογοητεύσεις. Περιμένεις πως ο τωρινός σου σύντροφος θα είναι καλύτερος από τους προηγούμενους. Η συμβουλή δεν είναι να μην είσαι αισιόδοξη, αλλά η αλήθεια είναι πως πρέπει να βλέπεις ρεαλιστικά τα πράγματα ειδικά όταν μία σχέση ξεκινάει τώρα. Δες επίσης Τελικά πόσο σημαντική είναι η χημεία σε μία σχέση;
Γιατί οι ελπίδες σαμποτάρουν μία σχέση;
Μπορεί να είναι τοξικό να αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεάζεται από μία φαντασίωση. Χωρίς να το συνειδητοποιείς περιμένεις ότι ένας άνθρωπος μπορεί να σε σώσει από την απογοήτευση του παρελθόντος. Έτσι περιμένεις το απίθανο, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αφού μόνο εσύ μπορείς να ξεπεράσεις το παρελθόν σου. Δες επίσης 4 Σημάδια ότι είσαι Ανασφαλής στην Σχέση σου!
Οι υψηλές προσδοκίες
Η ελπίδα είναι κάτι που μας κρατάει ζωντανούς κάθε μέρα. Ακόμα και οι ελπίδες που δεν έχουν καμία βάση μας βοηθούν να νιώθουμε καλά. Οι υψηλές προσδοκίες όμως που δημιουργούνται από τις ελπίδες, καταλήγουν σχεδόν πάντα σε απογοήτευση. Δες επίσης Οι 4 συμπεριφορές σε μια σχέση που χρειάζονται δεύτερη ματιά!
Αν πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε μία τέτοια θέση υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου για να αποφύγεις να πληγωθείς:
- Πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλά από μόνα τους σε αυτή τη σχέση;
- Πιστεύω πως νιώθει όπως νιώθω;
- Έχω ελπίδες για τη σχέση όπως θα έπρεπε να είναι ή είναι όπως τη θέλω;
- Γνωρίζω πως όντως έχουμε αμοιβαία αισθήματα και όνειρα για το μέλλον;
- Αν και δείχνει τέλειος μπορεί να βελτιώσει εκείνος τη ζωή μου ή μόνο εγώ;