Τα φασολάκια είναι μία τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,B, C και σε νερό. Είναι επίσης πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων και το πράσινο περίβλημά τους είναι πλούσιο σε πολύτιμες ουσίες.
Πέρα από την συνηθισμένη κλασσική συνταγή, παρακάτω σας προτείνουμε έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος ενός όχι και τόσο αγαπημένου λαχανικού. Μ’ αυτόν τον τρόπο ίσως να αλλάξετε γνώμη γι’ αυτό το φαγητό.
Φασολάκια βραστά με σως λεμονιού σε ελάχιστο χρόνο
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- 500 γρ. φασολάκια
- 1 στυμμένο λεμόνι
- 1 χούφτα καρύδια(θρυμματισμένα)
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1. κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια, αφού τα έχουμε ξεπλύνει πρώτα. Στην κατσαρόλα χρειάζονται περίπου 35 με 40 λεπτά, ενώ εάν τα βάλετε στην χύτρα σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.
Ταυτόχρονα στο μπλέντερ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις τα φασολάκια μας έχουν βράσει, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω περιχύνουμε την σως λεμονιού και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, τα οποία είναι προαιρετικά. Και χωρίς αυτά η σως είναι πεντανόστιμη.
Τόσο απλά και γρήγορα το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!