Απο τις πιο αγαπημένες μου συνταγές (καθώς και των φίλων μου) που δεν είναι ανάγκη να την διαβάζεις για να την κάνεις όπως δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα υλικά που περιγράφω παρακάτω.
Βάζεις τα βασικά (ρύζι,κοτόπουλο) και μετά αυτοσχεδιάζεις με ότι σου κάνει κέφι.
Κατάλληλη και για “δύσκολους” καθώς δεν έχει πολύ έντονη “κινέζικη” γεύση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (προτεινόμενα)
Ρύζι (κίτρινο)
Κοτόπουλο (στήθος)
Αρακά
Καρότα
Κρεμμύδι
Καλαμπόκι
Αυγά
Σως σόγιας
Μπαχαρικά (αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,σκόρδο σκόνη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρες κι άλλες “περίεργες” συνταγές εδώ
Βήμα 1
Βράζεις το ρύζι (για κάθε μια κούπα ρύζι βάζεις δύο κούπες νερό) είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά όταν έχει κάνει τρύπες ανάμεσα στο ρύζι.
Σε περίπτωση που τα αγοράσεις φρέσκα βράζεις και τον αρακά με το καλαμπόκι.
Βήμα 2
Ψιλοκόβεις σε κυβάκια το κοτόπουλο, τα καρότα και το κρεμμύδι
Βήμα 3
Τσιγαρίζεις σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα γουόκ το κρεμμύδι, προσθέτεις το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο βάζεις και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το ρύζι. Όταν “μαραθούν” βάζεις τα αυγά (1-2 φτάνουν) αφου τα έχεις χτυπήσει σαν ομελέτα.Ανακατεύεις γρήγορα για να γίνουν μικρά κομμάτια ομελέτας.Βάζεις μετά το ρύζι μαζί με λίγη σόγια.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά του βγάζεις το τηγάνι απο την φωτιά και σερβίρεις ζεστό.