Από το ξεσκόνισμα, μέχρι το πλύσιμο πιάτων, όλες οι νοικοκυρές κάνουν κάποια λάθη, παρόλο, που έχουν κάθε καλή πρόθεση.
Ακολούθησε αυτές τις έξυπνες συμβουλές, κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, αλλά και κάθε μέρα, για να σου εξοικονομήσουν χρόνο και κόπο.
Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά όλο το σπίτι!
Τι δεν κάνω σωστά στην καθαριότητα του σπιτιου;
8. Τοποθετείς όλα τα σκεύη στο πλυντήριο πιάτων με την ίδια κατεύθυνση!
Είναι μια χαρά, όταν τα πιρούνια είναι στραμμένα προς τα επάνω, άλλωστε προστατεύεις τα δόντια τους. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο, για τα κουτάλια! Όταν έχεις, όλα τα κουτάλια, στραμμένα προς την ίδια κατεύθυνση, συγκρατούν τη βρωμιά!
Για να το αποφύγεις, βάλε μερικά κουτάλια να κοιτάνε προς τα κάτω και μερικά προς τα πάνω. Κάνε το ίδιο και με τα μαχαίρια, για ένα πιο εντατικό πλύσιμο!
7. Πλένεις τα παράθυρα τις ώρες με ήλιο!
Το καθαριστικό για γυάλινες επιφάνειες, στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα στην επαφή του με το ηλιακό φως, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ραβδώσεις στα τζάμια σου.
Γι ‘αυτό, χειμώνα ή καλοκαίρι, η ιδανική στιγμή, για να καθαρίσεις τα παράθυρα σου, είναι αργά το απόγευμα ή το βράδυ, ή όταν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος!
6. Ψεκάζεις καθαριστικό απευθείας πάνω σε μία επιφάνεια!
Αυτή η μέθοδος είναι ΟΚ για μια στο τόσο, αλλά, γενικά, θα πρέπει να κρατάς, τέτοιους άμεσους τρόπους, για πολύ βρώμικες επιφάνειες, που χρειάζονται επιπλέον πλύση. Ο λόγος, που δεν πρέπει να το κάνεις, κάθε μέρα είναι, ότι τα καθαριστικά αφήνουν κατάλοιπα.
Αντ’ αυτού, ψεκάσε πάνω σε ένα βετέξ και τρίψε. Με αυτό τον τρόπο και λιγότερο υλικό ξοδεύεις και αποφεύγεις πιθανούς λεκέδες!
5. Καθαρίζεις χωρίς γάντια!
Το δέρμα σου είναι υπερ-απορροφητικό και συγκρατεί, σχεδόν, οποιαδήποτε ουσία, αγγίζεις. Ακόμη και τα φυσικά προϊόντα, μπορούν να ξηράνουν τα χέρια σου. Απόφυγε τα καουτσούκ ή τα γάντια λάτεξ. Αντιθέτως, επέλεξε γάντια με βαμβακερή επένδυση.
4. Δεν καθαρίζεις σωστά τους λεκέδες στο χαλί σου!
Τρίβοντας απλά πάνω στο πρόβλημα, δε βοηθάει. Πάρε μια πετσέτα και απορρόφησε, ότι μπορείς από τον υγρό λεκέ. Στη συνέχεια ρίξε πάνω του παγωμένο νερό και ξαναπίεσε την πετσέτα, στο λεκέ. Επανέλαβε, όσες φορές χρειαστεί!
Αν η βρωμιά επιμένει, χρησιμοποίησε καθαριστικό, ειδικό για λεκέδες χαλιού και ακολούθησε την τεχνική, που σου περιέγραψα!
3. Βάζεις το βρεγμένο βουρτσάκι τουαλέτας, αμέσως στη θήκη του!
Προσοχή! Με αυτόν τον τρόπο, ευνοείς την ανάπτυξη βακτηρίων, που είναι άκρως επικίνδυνα, για την υγεία σου. Για να μην μιλήσουμε, για τις απαράδεκτες μυρωδιές!
Το καλύτερο, που έχεις να κάνεις, είναι να πιάσεις το βουρτσάκι, μεταξύ του καπακιού της τουαλέτας και της βάσης και να το αφήσεις να αιωρείται, για 10-15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει!
2. Θεωρείς το σφουγγάρι σου καθαρό, όταν το ξεπλύνεις με νερό!
Βακτήρια και μικρόβια, ευδοκιμούν στις ίνες του σφουγγαριού σου! Για να το αποφύγεις, 1-2 φορές την εβδομάδα, πλύνε το στο πλυντήριο πιάτων, ή βάλτο για 2 λεπτά στα μικροκύμματα, για να το αποστειρώσεις!
1. Μαζεύεις με την ηλεκτρική σκούπα τις τρίχες του σκύλου σου, χωρίς το ειδικό επίθεμα!
Δες επίσης: 6+1 Κόλπα για να φτιάξεις αρωματικό χώρου χωρίς χημικά!
Επειδή το τρίχωμα των κατοικίδιων είναι πολύ ελαφρύ, αυτό που κάνεις, είναι να το μεταφέρεις σε όλο το δωμάτιο και να μαζεύεις μόνο το μισό. Πριν ξεκινήσεις το σκούπισμα, μάζεψε ότι μπορείς με το Swiffer και μετά βάλε στη σκούπα σου, το ειδικό μακρόστενο επίθεμα και μάζεψε, ό,τι έχει απομείνει! Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, καθώς λένε!