Είτε είναι κομψές κουρτίνες είτε ένα απλό κομμάτι ύφασμα, κάθε παράθυρο χρειάζεται το κατάλληλο συμπλήρωμα. Ξέρεις, όμως, να τις κρεμάς; Τις περισσότερες φορές κάνουμε λάθη χωρίς να το καταλαβαίνουμε και το τελικό αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε! Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξουμε για να μην κρεμάσουμε ποτέ ξανά τις κουρτίνες μας λάθος.
Τι κάνεις λάθος όταν περνάς τις κουρτίνες
1. Δεν μετράς σωστά
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις τα παράθυρα σου και να κάνεις όποιες τροποποιήσεις χρειάζονται για να κρεμάσεις τις κουρτίνες ακριβώς όπως τις θέλεις. Αν οι κουρτίνες και οι ράβδοι έχουν το σωστό μέγεθος, τότε σίγουρα δε θα χρειαστεί να ξαναπάς στο μαγαζί.
2. Κρεμάς τις κουρτίνες πολύ χαμηλά
Κρέμασε τις ράβδους από το ταβάνι για να κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται πιο ψηλό. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα σημαντική για μικρούς χώρους.
3. Αγοράζεις κοντά ριντό
Για τα ριντό, καλό θα ήταν να έφτανες μέχρι το πάτωμα. Αν σκοπεύεις να βάλεις ετοιμοπαράδοτα σχέδια, βεβαιώσου ότι αγγίζουν το πάτωμα. ακόμη κι αν πρέπει να αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο και μετά να πρέπει να βάλεις στρίφωμα.
4. Δεν σκέφτεσαι το γέμισμα του χώρου
Παραδοσιακά, θα έπρεπε να ψάχνεις για 2 με 2,5 φορές το πλάτος του παραθύρου για να έχεις ένα γεμάτο χώρο. Οτιδήποτε μικρότερο απλά κάνει το χώρο σου να φαίνεται κενό και χωρίς ιδιαίτερο νόημα.
5. Αποφεύγεις το σίδερο
Οι τσαλακωμένες κουρτίνες αποτελούν δείγμα ακαταστασίας. Μην τεμπελιάζεις, λοιπόν, και σκέφτεσαι πως σε μερικές μέρες θα ξαναγίνουν όπως ήταν. Αντιθέτως, πριν τις κρεμάσεις σιδέρωσε τες ή κάνε τες με τον ατμό από το σίδερο.
6. Ξεχνάς τον εξοπλισμό
Οι διακοσμήσεις στο παράθυρο είναι το κυριότερο, αλλά ο εξοπλισμός τους είναι επίσης σημαντικός. Πρόσεξε πόσο βάρος έχουν οι κουρτίνες. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις μία ακόμη ράβδο για επιπλέον στήριξη. Επίσης, σκέψου το στυλ της ράβδου και την επίστεψη αλλά και πως ταιριάζει με το συγκεκριμένο στυλ της κουρτίνας.