nistisimo methismeno xtapodaki sti xitra ediva.gr

Νηστίσιμο μεθυσμένο χταποδάκι στη χύτρα!

by ediva

Μπορεί να είναι μέρες νηστείας αλλά αυτό δεν μας πτοεί καθόλου μιας και νόστιμες επιλογές υπάρχουν πολλές. Τα καλαμαράκια, οι γαρίδες και το χταποδάκι είναι μερικές από αυτές. Αυτό που μας ζορίζει περισσότερο είναι οι περιορισμένοι τρόποι που μπορούμε να τα μαγειρέψουμε.

Όχι, πλέον! Σήμερα θα σου δείξω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μεθυσμένο χταποδάκι στη χύτρα. Ξέχνα το βραστό ή στη σχάρα και ετοιμάσου για μια έκρηξη γεύσεων. Τα υλικά είναι λίγα, αλλά ο συνδυασμός τους μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

 

Δες επίσης: Τραγανές & νόστιμες πατάτες στη λαδόκολλα!

 

Νηστίσιμη συνταγή για μεθυσμένο χταποδάκι στη χύτρα!

xtapodi kokkinisto se piato me maintanto apo panw

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • σάλτσα τομάτας (περίπου 1 1/2 κούπες)
  • 1/2 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

xtapodi sto trapezi proetoimasia gia kokkinisto

Πλένουμε το χταπόδι καλά και το κόβουμε σε κομματάκια. Μπορείς να το κόψεις είτε σε μεγάλα κομμάτια- δηλαδή απλά να χωρίσεις τα πλοκάμια- ή να το κόψεις σε μικρές μπουκίτσες (εγώ έτσι το κάνω). Εμένα μου αρέσει να βγάζω το δέρμα από το χταπόδι καθώς το πλένω. Μου μαγειρεύεται πιο καλά και βγαίνει ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό στο μάσημα. Ακριβώς όπως το θέλω.

Δες επίσης: Συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

karafaki me elaiolado, elies trigirw kokkino kremmidi iliko gia sintagi kokkinisto xtapodi kremmidi tsigarismeno sto tigani

Σε χαμηλή χύτρα- ή κανονική αν δεν έχεις χαμηλή- ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο. Μόλις κάψει, πετάμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε το χταποδάκι να τσιγαριστεί και αυτό ελαφρώς.

diskos me tsipourakia, piato me ntomata kai feta saltsa ntomatas se mpolaki, freskes ntomates kai skordo sto plai gialini alatiera kai piperiera

Έπειτα σβήνουμε με το τσίπουρο. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη χύτρα και περιμένουμε να σηκωθεί η βαλβίδα. Αφότου σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

Tip: Αν δεν σου αρέσει το τσίπουρο, μπορείς να βάλεις κόκκινο κρασί, ούζο ή και ρετσίνα! Επίσης με τη σάλτσα τομάτας βάλε όση θέλεις ανάλογα πόσο κόκκινο το θέλεις!

Το χταπόδι είναι έτοιμο. Σέρβιρε το σε μια πιατέλα με λίγο μαϊντανό από πάνω και καλή σου όρεξη! Και επειδή μας αρέσει να τρώμε καλά  τη Σαρακοστή δες επίσης και την εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για ριζότο θαλασσινών!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts