Τα γλυκά αποτελούν την αδυναμία όλων μας και σίγουρα αν σου έλεγα πως μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις τούρτες, γλυκό ταψιού και κορμό απλά και γρήγορα δεν θα με πίστευες. Ε λοιπόν σου έχω εδώ συνταγές για εύκολα γλυκά ψυγείου, που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Απλά και λίγα υλικά που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, γρήγορη παρασκευή και πεντανόστιμο αποτέλεσμα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα πετύχεις με αυτές τις υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για γλυκά.
Πως να κάνεις εύκολα γλυκά ψυγείου γρήγορα και με τέλειο αποτέλεσμα!
Τούρτα σοκολάτα μπισκότο
Υλικά:
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρας
- 150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1/2 κούπα βούτυρο
- τρούφα ή μπισκότα για διακόσμηση
Πως το κάνεις:
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτω λιωμένο το βούτυρο. Ανακατεύω καλά.
Λιώνω σε μπεν μαρί τις σοκολάτες.
Βάζω την κρέμα γάλακτος να βράσει. Αφού πάρει μια βράση, τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφού κρυώσει το ρίχνω στα μπισκότα και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεί.
Διακοσμείς όπως επιθυμείς, με σιρόπι σοκολάτα, τρούφα ή μπισκότα.
Κορμός σοκολάτας
Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 4-5 κουτ. γλυκού κακάο
- 1 ζαχαρούχο
Πως το κάνεις:
Λιώνεις το βούτυρο και ρίχνεις το ζαχαρούχο, το κακάο και τα μπισκότα.
Ανακατεύεις και βάζεις σε μια λαδόκολλα, φτιάχνοντας μακρόστενο σχήμα.
Βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά, ή στην κατάψυξη αν βιάζεσαι.
Τούρτα OREO
Υλικά:
- 1 morfat
- 600-700 γραμμ. μπισκότα OREO
- 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Πως το κάνεις:
Θρυμματίζεις στο μούλτι τα μισά μπισκότα και στρώνεις στη βάση του ταψιού σου.
Χτυπάς τη σαντιγί με την άχνη να αφρατέψει.
Στρώνεις τη μισή πάνω από τη βάση, ρίχνεις έπειτα σπασμένα κομμάτια από τα OREO (αφήνεις λίγα για τη διακόσμηση της τούρτας) και έπειτα ρίχνεις την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμείς όπως επιθυμείς.
Βάζεις την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Γλυκό ταψιού με βύσσινο
Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1 σαντιγί
- 500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100-200 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- Γλυκό βύσσινο
Πως το κάνεις:
Βάζεις τα μισά μπισκότα στη βάση του ταψιού σου, μέχρι να καλυφτεί (μπορείς να τα στρώσεις ολόκληρα ή να τα ανακατέψεις με λίγο βούτυρο, αφού τα θρυμματίσεις στο μούλτι).
Χτυπάς τη σαντιγί με την άχνη να αφρατέψει και ρίχνεις το γιαούρτι.
Απλώνεις τη μισή κρέμα πάνω στη βάση και βάζεις και τα υπόλοιπα μπισκότα σε μια στρώση.
Ρίχνεις την υπόλοιπη κρέμα και από επάνω βάζεις το γλυκό βύσσινο να καλυφθεί όλο το γλυκό.
Το βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Μπορείς να δεις εδώ Συνταγή για cheesecake χωρίς ζάχαρη!
Όλες αυτές οι συνταγές είναι πανεύκολες και θα σου προσφέρουν μια μοναδική γευστική ικανοποίηση, αφού είναι πεντανόστιμες και μπορείς κάλλιστα να τις έχεις σε μπουφέ, φσε γενέθλια ή για κέρασμα σε καλεσμένους σου.