Σου αρέσουν τα γλυκά που είναι μπουκίτσες και παρά την υπέροχη γεύση τους, δεν σε λιγώνουν; Τότε πρέπει σίγουρα να δεις την συνταγή για τρουφάκια με καρύδια και γλάσο, που σου έχω ετοιμάσει!
Αυτό είναι ένα από τα κλασικά γλυκά που έφτιαχνε η γιαγιά μου, ώστε να έχει στο ψυγείο της κάτι νόστιμο όταν περίμενε επισκέψεις, είτε ακόμη και τις φίλες της για καφέ. Ήταν λοιπόν η all time classic λιχουδιά που γευόμασταν όποτε πηγαίναμε σπίτι της και που όλοι μας λατρεύαμε, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία.
Βέβαια, προτιμούσε τα τρουφάκια σοκολάτας, αλλά αυτή ήταν μια εναλλακτική πρόταση που τα έκανε ακόμη πιο λαχταριστά και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε στο ένα.
Έτσι, πριν λίγες ημέρες σκέφτηκα να ακολουθήσω κι εγώ την συνταγή της και φυσικά να την μοιραστώ μαζί σας!
Πανεύκολη συνταγή για τρουφάκια με καρύδια και γλάσο!
Τι υλικά θα χρειαστείς για τα τρουφάκια:
- Μισό βιτάμ
- 2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου
- 1 ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι τσαγιού νερό
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι καρύδια
Τι υλικά θα χρειαστείς για το γλάσο:
- 1 κουταλιά βιτάμ
- 1 κουβερτούρα
- λίγο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1-2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγή
Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι πανεύκολη. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει και να προσθέσεις τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο, τη βανίλια και τα καρύδια και αφού πάρουν βράση να προσθέσεις και τα μπισκότα, αφού τα σπάσεις πρώτα σε κομματάκια.
Αφού ρίξεις και τα καρύδια, βγάλε το κατσαρολάκι σου από την φωτιά και άφησε το μείγμα σου να κρυώσει, για να μπορέσεις να το κάνεις μπαλάκια.
Σειρά έχει το γλάσο, για το οποίο θα πρέπει να λιώσεις το βιτάμ και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το γάλα, την άχνη και το κακάο.
Όταν δεις ότι το γλάσο σου είναι έτοιμο, δηλαδή έχουν λιώσει καλά όλα σου τα υλικά και έχει ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα, θα πρέπει να βουτήξεις μέσα του τα τρουφάκια που έφτιαξες και να τα βάλεις σε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να κρυώσει το γλάσο.
Όσο για την διακόσμηση τους, μπορείς να βάλεις απλά κακάο, ή τρούφα που είναι και το κλασικό, ενώ πολύ ωραία γεύση δίνει και το ινδοκάρυδο. Επίσης, στην συνταγή μπορείς να προσθέσεις και λίγο ρούμι, ώστε να κάνεις ακόμη πιο έντονη την γεύση τους!
Εναλλακτικά, θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα υπέροχο γλυκό το οποίο είναι και διαίτης, έτσι όπως έχουμε διαμορφώσει την συνταγή και μιλάω για τις καριόκες με σοκολάτα και στέβια!