Τα cookies είναι τα αγαπημένα μας μπισκότα και πλέον οι εταιρείες συνδυάζουν την σοκολάτα με πολλές γεύσεις, όπως είναι για παράδειγμα το πορτοκάλι και τα δημητριακά. Τα cookies με αμύγδαλα όμως είναι πραγματικά ένα όνειρο. Το μυστικό της επιτυχίας όμως εδώ είναι το να σου βγουν μαλακά τα μπισκότα και όχι πολύ σκληρά!
Μπορείς να βρεις πολλές διαφορετικές συνταγές για να φτιάξεις τα συγκεκριμένα μπισκότα, λίγες όμως είναι εκείνες που θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να γλύφουν τα δάχτυλα τους.
Προσωπικά είχα δοκιμάσει 2-3 συνταγές οι οποίες δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλαναν, μέχρι που έπεσα επάνω σε αυτήν εδώ. Δες λοιπόν τι θα πρέπει να κάνεις για να σου βγουν τέλεια τα cookies αμυγδάλου! Δες ακόμη πως να φτιάξεις μπισκότα ροδάκινου σε σχήμα ανεμόμυλου!
Πως να φτιάξεις καταπληκτικά μπισκότα με αμύγδαλα!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την συγκεκριμένη οικονομική και εύκολη συνταγή είναι τα εξής:
- 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 125 γραμμάρια Φρέσκο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γραμμάρια φρέσκα αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια κομμάτια σοκολάτας
Κοίτα να δεις τώρα πόσο εύκολα είναι τα πράγματα. Πριν κάνεις το οτιδήποτε άναψε τον φούρνο σου στους 180 για να προθερμανθεί. Έπειτα, πάρε ένα μεγάλο μπολ ή μία λεκάνη, ανάλογα με την ποσότητα που θέλεις να κάνεις, και κοσκίνισε το αλεύρι με την μαγειρική σόδα.
Στην συνέχεια, Πάρε το μίξερ χειρός και χτύπα το φρέσκο βούτυρο με το αλεύρι και την σόδα. Προφανώς μπορείς και να ζεστάνεις λίγο το βούτυρο για να ανακατέψεις τα υλικά με μια μαρίζ, η οποία είναι η σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομαλή η ζύμη σου και πρόσθεσε μέσα τα αυγά και την καστανή ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά αρκετά καλά.
Δες επίσης συνταγή χωρίς γλουτένη για brownies με κρέμα espresso!
Μόλις δεις ότι έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα σου πρόσθεσε και το εκχύλισμα της βανίλιας, αλλά και τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τις φέτες αμυγδάλου για να μην είναι πολύ χοντρά τα κομμάτια και κολλάνε στα δόντια. Ανακάτεψε απαλά με την μαρίζ και ξεκίνα να φτιάξεις τα cookies σου βάζοντας μια σχετικά μικρή ποσότητα για το καθένα στο ταψί σου.
Άφησε τα να ψηθούν στους 180 για 15 λεπτά και ετοιμάσου να γευτείς τα πιο νόστιμα μαλακά και αφράτα μπισκότα με σοκολάτα και αμύγδαλα που έχεις φάει ποτέ! Δες ακόμη 3 κέικ σε κούπα που μπορείς να κάνεις σε 1 λεπτό!