Έχεις μαγειρέψει ποτέ σου σολομό μέσα σε 20 λεπτά; Αν όχι ήρθε η ώρα γιατί το μενού σήμερα για σήμερα έχει πανεύκολο ψητό σολομό με μουστάρδα, μέλι και λεμόνι! Είναι σημαντικό να έχουμε στη διατροφή μας τα ψάρια, αλλά το γεγονός ότι θέλουν αρκετή προετοιμασία και μαγείρεμα είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Όμως, η συγκεκριμένη συνταγή πραγματικά θα γίνει η αγαπημένη σου!
Χρειάζεσαι μόλις 20 λεπτά για να προετοιμάσεις και να ψήσεις τα φιλέτα του σολομού σου. Δε θα χρειαστείς παρά μόνο 2 σκεύη, ένα κουτάλι και ένα πινέλο μαγειρικής- που αν δεν έχεις δεν χάλασε και ο κόσμος. Μπορεί να είναι λίγο ακριβούτσικος ο σολομός, αλλά θα δεις ότι μαγειρεύεται τόσο εύκολα και είναι τόσο νόστιμος, που σίγουρα θα μπει στο εβδομαδιαίο τραπέζι σου. Δες επίσης πως να φτιάξεις το πιο νόστιμο σπιτικό sushi!
Ψητός σολομός εύκολα & γρήγορα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 2 κιλά σολομού
- 3 κ.σ μουστάρδα mild
- 3 σκελίδες σκόρδο (ή και λιγότερες αν προτιμάς)
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ φρέσκο-κομμένο άνηθο (προαιρετικό)
- αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 στον αέρα! Ψιλόκοψε τον άνηθο και τις σκελίδες από το σκόρδο και βάλτα σε ένα μπολ. Ύστερα, ρίξε στο μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι,το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Αν προτιμάς τις πιο όξινες γεύσεις ρίξε λίγο παραπάνω χυμό λεμονιού.
Tip: Μπορείς αντί για μουστάρδα και μέλι χωριστά, να πάρεις μια μουστάρδα που έχει μέλι μέσα απευθείας (γνωστή και ως dijon). Η ποσότητα είναι η ίδια 3 κουταλιές της σούπας!
Δες επίσης: Συνταγή για αγιορείτικη ψαρόσουπα!
Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα. Άπλωσε τα φιλέτα του σολομού και αλάτισε τα. Πρόσεχε μην βάλεις πάρα πολύ αλάτι, μιας και έχει και η σος από μουστάρδα που έχεις φτιάξει. Ρίξε λίγο λαδάκι στα φιλέτα και έπειτα με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλα σου αν δεν έχεις, άλειψε καλά τα φιλέτα του σολομού. Ψήσε στο φούρνο για 8-10 λεπτά!
Ο σολομός με μουστάρδα, μέλι και λεμόνι είναι πανέτοιμος! Σέρβιρε είτε με μια πλούσια σαλάτα, είτε με βραστά λαχανικά, είτε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι για τα παιδιά. Καλή απόλαυση!
Δες επίσης: 5 Γρήγορες συνταγές για εσένα που δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα!
Extra tips:
Μπορείς το σκόρδο αντί να το προσθέσεις ψιλοκομμένο, να πάρεις την σκελίδα όπως είναι και να την τρίψεις πάνω στο φιλέτο. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει τη γεύση από το σκόρδο, αλλά θα είναι λιγότερο έντονη. Επιπλέον, θα σου πρότεινα να ψήσεις τον σολομό σου 8 λεπτά και μετά να βγάλεις το ταψί από τον φούρνο. Μην τρομάξεις άμα σου φαίνεται ότι είναι ελαφρώς κόκκινος. Ο σολομός θα συνεχίσει για λίγα λεπτά να ψήνεται από την θερμότητα του ταψιού. Έτσι, θα έχεις τέλεια ψημένο, ζουμερό φιλέτο ψαριού! Δες επίσης noodles με γαρίδες και σάλτσα κάρυ-καρύδα σε 15′ !